Ajoneuvovakuutus - Vakuuta ajoneuvosi onnettomuuden varalta!

Ajoneuvovakuutus kannattaa kilpailuttaa kätevästi verkossa. Voit saada paremman vakuutusturvan sekä säästää jopa yli 20% vakuutusmaksuissa.

Parempi vakuutusturva

Parempi vakuutusturva

Maksuton hakemus

Maksuton hakemus

Säästä keskimäärin jopa 20%

Säästöä jopa yli 20%

ajoneuvovakuutus

Ajoneuvovakuutus

Ajoneuvovakuutus on välttämätön hankinta kaikille ajoneuvon omistajille Suomessa. Se tunnettaan myös nimellä autovakuutus, se takaa sekä taloudellisen turvan että mielenrauhan liikenteessä sattuvien odottamattomien tapahtumien varalle.

Ajoneuvovakuutuksia on kahta päätyyppiä: pakollinen liikennevakuutus ja vapaaehtoinen kaskovakuutus.

Liikennevakuutus on lain mukaan pakollinen kaikille tieliikenteessä käytettäville moottoriajoneuvoille, ja se kattaa kuljettajan aiheuttamat vahingot muille ihmisille ja heidän omaisuudelleen.

Vapaaehtoinen kaskovakuutus tarjoaa laajemman turvan ja se kattaa ajoneuvoosi kohdistuvia vaurioita, kuten kolari-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

Kaskovakuutuksen laajuus ja hinta määräytyvät usein ajoneuvon tyypin, iän sekä haluttujen turvien perusteella. Voit räätälöidä kaskovakuutuksesi omien tarpeidesi mukaiseksi, valiten esimerkiksi täyskaskon, joka tarjoaa kattavimman suojan, tai osakaskon, joka on kohtuullisempi perustason turva.

Vakuutuksen valinnassa on tärkeää vertailla eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia vaihtoehtoja ja niiden hintoja.

Vakuutusten sisältö ja hinta voivat vaihdella huomattavastikin, joten oikeanlaisen turvan valitseminen voi säästää sekä aikaa että rahaa pitkällä tähtäimellä.

Vakuutusta hankkiessasi kannattaa myös ottaa huomioon bonukset, jotka voivat alentaa vakuutusmaksuja merkittävästi ajokäytöksen perusteella.

Miksi ajoneuvovakuutuksen ottaminen kannattaa?

Ajoneuvovakuutus tarjoaa taloudellisen turvan ja mielenrauhan liikenteessä. Ajoneuvovakuutus ei ainoastaan suojaa omaa ajoneuvoasi, vaan myös auttaa kattamaan vastuuasi liittyen muihin tiellä oleviin ihmisiin ja heidän omaisuuteensa. Lisäksi, lakisääteinen liikennevakuutus on pakollinen vaatimus kaikille liikennekäytössä oleville ajoneuvoille, tarjoten välttämättömän suojan sekä kuljettajalle että vastapuolen omaisuudelle.

Liikennevakuutus on Suomessa lain mukaan pakollinen jokaiselle liikennekäytössä olevalle ajoneuvolle. Se kattaa tapaturmat ja vahingot, jotka aiheutat muille tienkäyttäjille. On tärkeää ymmärtää, että liikennevakuutus ei kata omaa ajoneuvoasi mahdollisissa onnettomuustapauksissa.

Toisaalta, vapaaehtoisena vakuutuksena kaskovakuutus tarjoaa laajemman suojan.

Kasko kattaa ajoneuvon vauriot, kuten kolhut, varkaudet ja luonnonilmiöiden aiheuttamat vahingot. Vakuutuksen laajuus riippuu valitsemastasi kaskoturvasta.

Ajoneuvovakuutuksen ottaminen tuo myös rahallisia etuja bonusjärjestelmän kautta.

Vakuutusyhtiöt tarjoavat bonuksia asiakkailleen vahinkohistorian perusteella. Mitä parempi vahinkohistoriasi on, sitä suurempi bonus voidaan sinulle myöntää, ja tämä vaikuttaa positiivisesti vakuutuksen hintaan. Liikennevakuutuksen lähtöbonus voi olla jopa 40 %, ja se voi kasvaa ajan myötä.

Vakuutuksen tyyppi Kattavuus Bonus
Liikennevakuutus Vastuuvahingot Kyllä
Kaskovakuutus Omaisuusvahingot Ei yleensä

Vakuutuksilla varmistat, että olet lain vaatimusten mukainen kulkuvälineesi kanssa liikenteessä, ja samalla suojaat itsesi sekä ajoneuvosi ennakoimattomilta tapahtumilta.

Mitä ajoneuvovakuutus korvaa syyttömän osapuolen kohdalla?

Kun hankitte ajoneuvovakuutuksen, on tärkeää ymmärtää, mitä se kattaa. Vakuutus tarjoaa taloudellisen turvan tietyissä tilanteissa, ja tässä kerromme, mitä voitte odottaa sen korvaavan.

Liikennevakuutus:

Liikennevakuutus korvaa on pakollinen jokaiselle tieliikenteessä käytettävälle moottoriajoneuvolle. Se korvaa onnettomuustilanteissa syntyneitä henkilövahinkoja sekä syyttömälle osapuolelle aiheutuneita omaisuusvahinkoja. Lisäksi se kattaa ajoneuvon käytöstä aiheutuneita vahinkoja, kuten kolarien, varkauksien, vandalismien tai luonnonilmiöiden aiheuttamat vahingot.

 • Henkilövahingot: Kaikki onnettomuudessa loukkaantuneiden hoitokulut ja mahdollinen ansionmenetys.
 • Omaisuusvahingot: Korvaa syyttömälle osapuolelle aiheutuneet vahingot.

Liikennevakuutus tarjoaa myös suojan syyttömän osapuolen kärsimille vahingoille, varmistaen kattavan turvan kaikille tiellä liikkujille.

Kaskovakuutus:

Kaskovakuutus on vapaaehtoinen ja tarjoaa laajemman suojan ajoneuvollenne. Sen laajuus riippuu valitsemastanne vakuutusturvan tasosta.

 • Täyskasko: Kattaa lähes kaiken, kuten törmäykset, ilkivallan, varkauden ja luonnonilmiöt.
 • Osakasko: Rajatumpi kattavuus, joka yleensä ei sisällä törmäysvahinkoja.

Henkilökohtaiset tarpeenne määrittävät, mikä kaskovakuutuksen taso valitaan.

Tarkastelkaa ajoneuvonne arvoa ja käyttötapaanne päättäessänne kaskovakuutuksen tarpeellisuudesta ja kattavuuden tasosta. Vakuutusehtoihin tutustuminen on avain oikeanlaisen suojan valintaan.

Muistakaa, että kaskovakuutuksen osalta voitte käyttää haluamaanne korjaamoa, ja tietyissä tapauksissa vahinkoilmoituksen tekeminen ei ole tarpeen.

Ajoneuvovakuutuksen valinnassa kannattaa vertailla eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia etuja ja hinnastoja, jotta löytäisitte sopivan vakuutuksen juuri teidän tarpeisiinne.

Miten ajoneuvovakuutuksen korvauksia haetaan?

Ajoneuvovakuutuksen korvausprosessi voi vaikuttaa monimutkaiselta, mutta seuraamalla yksinkertaisia ohjeita voit hakea korvauksia sujuvasti. Kun noudatat korvausprosessia, saat käyttöösi erilaisia etuja ja palveluita.

Vahinkoilmoituksen tekeminen

Ensin sinun tulee täyttää vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöllesi. Tämän voit yleensä tehdä helposti vakuutusyhtiön verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksessa.

 1. Kirjaudu vakuutusyhtiösi palveluun.
 2. Etsi kohta korvaushakemusten tekemiseen liittyen.
 3. Täytä vahinkoilmoitus huolellisesti.
 4. Liitä tarvittavat liitteet, kuten esimerkiksi kuvat vauriosta tai poliisiraportti.

Tarvittavat tiedot

Kerää ja valmistele kaikki olennaiset tiedot:

 • Vakuutetun ajoneuvon tiedot: rekisterinumero ja malli.
 • Vahingon kuvaus: miten ja missä vahinko tapahtui.
 • Osallisten tiedot: mahdollisten muiden osapuolten tiedot.
 • Poliisiraportti: jos vahinko on ilmoitettu poliisille.

Seuraavat vaiheet

Kun vahinkoilmoitus on jätetty, vakuutusyhtiö käsittelee sen ja ottaa tarvittaessa yhteyttä lisätietojen saamiseksi.

Korvauspäätös ilmoitetaan sinulle tyypillisesti kirjallisesti.

Muista: Korvaushakemuksen nopeuttamiseksi pidä kaikki tarvittavat asiakirjat ja tiedot helposti saatavilla ja seuraa vakuutusyhtiösi antamia ohjeita.

Ajoneuvovakuutuksen vaihtaminen kesken vakuutuskauden

Vakuutuksen vaihtaminen kesken kauden on suoraviivaista, mutta vaatii huomiota joitakin seikkoja kohtaan.

Kun päätät vaihtaa ajoneuvovakuutustasi, muista irtisanoa vanha vakuutuksesi lain edellyttämällä tavalla.

Näin vaihdat ajoneuvovakuutuksen kesken vakuutuskauden:

 1. Vertaile tarjouksia: Etsi vaihtoehtoisia vakuutuksia ja vertaile niitä huolellisesti. Huomioi kunkin vakuutuksen kattavuus ja hinta.
 2. Irtisanominen: Ota yhteyttä nykyiseen vakuutusyhtiöösi ja ilmoita irtisanomisestasi.
 3. Uusi vakuutus: Solmi sopimus uuden vakuutuksen tarjoajan kanssa. Tarkista, että uusi vakuutus astuu voimaan ennen vanhan vakuutuksen päättymistä.

Tärkeät muistettavat:

 • Tiedä irtisanomisaika. Yleensä vakuutukset voidaan irtisanoa päättymään vakuutuskauden lopussa.
 • Varmista, ettei ajoneuvollesi jää lainkaan hetkeä ilman vakuutussuojaa.
 • Tutustu mahdollisiin seisontavakuutuksiin, jos ajoneuvo ei ole käytössä vakuutuskauden vaihdon aikana.

Vakuutuksen ehdot ja irtisanomisaikataulu vaihtelevat yhtiöittäin. Tarkista sopimuksesi ja keskustele vakuutusyhtiösi kanssa optimaalisen siirtymäkauden varmistamiseksi. Ajoneuvovakuutus on tärkeä suoja sinulle ja ajoneuvollesi. Vakuutuksen oikea-aikainen päivitys on osa vastuullista ajoneuvon omistajuutta.

Miten löytää halvin autovakuutus?

Kun etsit halvinta ajoneuvovakuutusta, tärkeää on vertailla eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia. Kilpailuttamalla ajoneuvovakuutuksen löydät usein edullisimman vaihtoehdon. Aloita prosessi selvittämällä, mitkä turvat sinulle ovat ehdottoman tärkeitä ja mitkä voit jättää pois. Laske hinta helposti verkossa, jotta löydät edullisimman vakuutuksen nopeasti.

Varmista, että saat kattavan kuvan markkinoiden tarjonnasta:

 • Pyydä tarjouksia useammalta vakuutusyhtiöltä.
 • Tarkasta liikennevakuutuksen perushinnan lisäksi mahdolliset bonukset.
 • Huomioi, että omavastuun suuruus vaikuttaa vakuutusmaksuun.

Vakuutuslaskureita käyttämällä voit arvioida vakuutuksen hinnan nopeasti:

 1. Syötä tarvittavat tiedot ajoneuvostasi ja ajohistoriastasi.
 2. Vertaile laskurin antamia hintoja ja ehtoja tarkasti.

Muista, että koko vakuutuksen hintaan vaikuttavat:

 • Ajoneuvon tyyppi ja ikä
 • Valitsemasi omavastuu
 • Mahdollisten lisäturvien tarve

Vakuutuksen kilpailuttamisen yhteydessä on hyödyllistä käyttää Insur.fi-kaltaisia palveluita, jotka kokoavat yhteen eri vakuutusasiamiesten tekemät tarjoukset. Näin löydät helposti ajoneuvovakuutuksen tarjouksen, joka vastaa tarpeitasi ja on samalla kustannustehokas. Vertaillessasi tarjouksia, keskity paitsi hintaan, myös vakuutusehtoihin ja asiakaspalvelun laatuun. Kun olet vertaillut hintoja, voit laske hinta ja osta valitsemasi vakuutuksen suoraan verkossa, varmistaen näin, että saat paitsi halvan myös laadukkaan vakuutuksen.

Ajoneuvovakuutukseen liittyviä termejä

Kun pohdit ajoneuvovakuutusta, ymmärrät sen olevan vakuutus, joka muun muassa kattaa henkilö- ja tavaraliikenteeseen käytettävät moottoriajoneuvot. Ajoneuvovakuutuksia on monenlaisia, ja ne on suunniteltu suojelemaan sinua taloudellisesti liikenteessä sattuvissa odottamattomissa tilanteissa.

Lakisääteinen liikennevakuutus ja sen pakollisuus

Pakollinen liikennevakuutus on Suomessa lain mukaan jokaiselle ajoneuvolle vaadittu vakuutus. Se kattaa tarpeelliset korvaukset, jos aiheutat vahinkoa liikenteessä.

Korvauskohde Selitys
Henkilövahingot Kuluja, jotka johtuvat onnettomuudessa loukkaantuneista ihmisistä.
Omaisuusvahingot Vahingot, jotka kohdistuvat muiden omaisuuteen.

Kaskovakuutus

Kaskovakuutus on vapaaehtoinen lisävakuutus, joka tarjoaa laajemman suojan ajoneuvollesi. Se kattaa tyypillisesti varkauden, palovahingot, törmäykset ja ilkivallan.

Bonukset

Bonukset ovat alennuksia vakuutusmaksuista, jotka karttuvat vahingottomien ajovuosien myötä. Mitä pidempi vahingoton jakso, sitä suurempi bonus ja sitä edullisempi vakuutusmaksu.

Omavastuu

Omavastuu on se summa, jonka maksat itse vahingon sattuessa. Omavastuun määrä vaihtelee vakuutuksen tyypin ja valittujen ehtojen mukaan.

Vakuutusehdot

Vakuutusehtojen tarkka lukeminen on tärkeää. Ne määrittelevät vakuutuksen piiriin kuuluvat riskit sekä tapaukset, jotka eivät kuulu vakuutuksen piiriin.

Tutustu huolellisesti näihin ehtoihin, jotta tiedät mihin olet sitoutumassa.

Vakuutuksen valintaan vaikuttaa usein ajoneuvosi tyyppi ja käyttötarkoitus. Vertaile ajoneuvovakuutuksia huolellisesti ja valitse sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto.

Kaikki ajoneuvovakuutukset

Pyydä vakuutustarjous valitsemistasi ajoneuvovakuutuksista. Voit myös tutustua saatavilla oleviin ajoneuvovakuutuksiin alhaalta.

asuntovaunun vakuutus

Asuntonvaunun vakuutus

autovakuutus

Autovakuutus

kuorma-auton vakuutus

Kuorma-auton vakuutus

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus

Matkailuauton vakuutus

Matkailuauton vakuutus

Mönkijän vakuutus

Mönkijän vakuutus

moottorikelkka vakuutus

Moottorikelkan vakuutus

moottoripyörävakuutus

Moottoripyörävakuutus

mopon vakuutus

Mopon vakuutus

museoauto vakuutus

Museoauton vakuutus

Pakettiauton vakuutus

Pakettiauton vakuutus

peräkärryn vakuutus

Peräkärryn vakuutus

Sähköauton vakuutus

Sähköauton vakuutus

traktorimönkijä vakuutus

Traktorimönkijän vakuutus

Traktorin vakuutus

Traktorin vakuutus

venevakuutus

Venevakuutus

Säästä jopa yli 20% vakuutusmaksuissa

Täytä nopea ja helppo hakemus!

Maksuton hakemus ei sido sinua mihinkään.

Ajoneuvovakuutus - Usein kysytyt kysymykset