Työkyvyttömyysvakuutus - Vakuutus pysyvän työkyvyttömyyden varalle

Työkyvyttömyysvakuutus tuo turvaa sairauden tai vamman aiheuttaman pysyvän työkyvyttömyyden varalle. Pyydä maksuton tarjous työkyvyttömyysvakuutuksesta.

Parempi vakuutusturva

Parempi vakuutusturva

Maksuton hakemus

Maksuton hakemus

Säästä keskimäärin jopa 20%

Säästöä jopa yli 20%

työkyvyttömyysvakuutus

Pysyvän työkyvyttömyyden vakuutus

Työkyvyttömyysvakuutus on suunniteltu tarjoamaan taloudellista turvaa työkyvyttömyyden varalta, sairauden tai vamman vuoksi.

Kun otat työkyvyttömyysvakuutuksen, voit varmistaa, että sinulla on taloudelliset resurssit kattamaan arjen menot ja säilyttämään elintason, vaikka et pystyisi enää työskentelemään.

Kun valitset työkyvyttömyysvakuutuksen, on tärkeää ymmärtää, millaisia ehtoja ja kattavuutta eri vakuutukset tarjoavat. Lakisääteinen työkyvyttömyyseläke tarjoaa lisäsuojaa, kattaen prosenttiosuuden palkastasi, jos joudut pysyvästi työkyvyttömäksi.

Vakuutuksen ehdot määräävät, miten ja milloin etuuksia maksetaan. Siksi on olennaista tutustua huolellisesti eri vakuutusvaihtoehtoihin ja valita itselle sopivin turva, joka tarjoaa kattavan työkyvyttömyyden turvan, mukaan lukien korvaustiedot ja ikään liittyvät tekijät.

Vakuutuksen voimassaolo ja korvausten määrä voivat vaihdella eri tarjoajien välillä, joten on suositeltavaa vertailla eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia tuotteita.

Taloudellisen turvan lisäksi jotkut työkyvyttömyysvakuutukset voivat tarjota myös kuntoutuspalveluja, jotka auttavat sinua palauttamaan työkykysi, mikäli se on mahdollista.

Miksi työkyvyttömyysvakuutuksen ostaminen kannattaa?

Kun hankit työkyvyttömyysvakuutuksen, suojaudut taloudelliselta epävarmuudelta, jos et pysty jatkamaan työntekoa terveydellisistä syistä. Tässä joitakin syitä, miksi tämän tyyppinen vakuutus on merkittävä etu sinulle:

Etu Kuvaus
Toimeentulon jatkuvuus Korvaukset auttavat kattamaan arkipäiväisiä menoja.
Hoito- ja kuntoutuskulut Kattaa tarvittavista hoidoista aiheutuvia kuluja.
 1. Taloudellinen turva: Työkyvyttömyysvakuutus tarjoaa rahallista turvaa, mikäli sairastut tai vammaudut äkillisesti sairauden tai tapaturman vuoksi.
 2. Mielenrauha: Vakuutuksesta saatava turva vähentää stressiä ja huolta tulevaisuudestasi. 3. Joustavuus: Vakuutuksen ehdot voit yleensä sovittaa oman elämäntilanteesi ja tarpeidesi mukaisiksi.

Työkyvyttömyysvakuutus on erityisen tärkeä, mikäli olet itsenäinen yrittäjä tai freelancer, jolloin et välttämättä hyödy työnantajan tarjoamista vakuutusturvan eduista. Samoin, jos toimit työssä, jossa fyysinen kunto on olennaisen tärkeä, tämä vakuutus tarjoaa ylimääräistä suojaa.

On kuitenkin tärkeää huomata, että vakuutusehdot ja kattavuus voivat vaihdella. Vakuutuksen pienellä präntillä olevat ehdot kannattaa lukea huolellisesti ja tarvittaessa pyytää apua asiantuntijalta sopivan vakuutuksen valinnassa. Näin varmistat, että saat juuri sinulle sopivan turvan. Työkyvyttömyysvakuutus tarjoaa myös tärkeää turvaa vakavan sairauden varalta, varmistaen taloudellisen turvan ja mielenrauhan vaikeina aikoina.

Työkyvyttömyysvakuutuksen hinta

Kun harkitset työkyvyttömyysvakuutusta, on tärkeää ymmärtää, miten vakuutuksen hinta määräytyy.

Vakuutuksen hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten ikä, ammatti, terveydentila sekä valitsemasi vakuutusturvan laajuus. Esimerkiksi pysyvän työkyvyttömyyden vakuutukset tarjoavat korvaussummat, jotka vaihtelevat 50,000 eurosta 150,000 euroon ja kertakorvauksina 20,000 eurosta 1,000,000 euroon, riippuen valitsemastasi vakuutuksesta.

Yleensä työkyvyttömyysvakuutuksen hinta on kiinteä, mikä tarkoittaa, että maksat saman summan vuosittain. On kuitenkin mahdollista, että vakuutuksen korvausmäärä pienenee vuosittain. Tämä voi vaikuttaa pitkällä aikavälillä korvaussummaan, jonka saat jos jäät työkyvyttömäksi.

Työkyvyttömyysvakuutuksen keskeiset hintaan vaikuttavat tekijät ovat ikä, ammatti, terveydentila ja vakuutuksen laajuus.

Vakuutusmaksun esimerkki:

Ikä Ammatti Vakuutusmäärä Vuosittainen maksu 30 Toimistotyö 20 000 € 150 € 45 Rakennustyö 20 000 € 300 €

Muistathan vertailla eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia työkyvyttömyysvakuutuksia, jotta löydät itsellesi sopivimman hinta-laatusuhteen.

Vakuutusehtoja ja -maksuja tarkastellessasi kiinnitä huomiota siihen, miten vakuutuksen hinta suhteutuu kattavuuteen ja korvaustasoon.

Miten löytää halvin työkyvyttömyysvakuutus?

Kun etsit edullista työkyvyttömyysvakuutusta, ensimmäinen askel on vertailla tarjouksia useilta vakuutusyhtiöiltä. Käytä vakuutusyhtiöiden verkkosivujen tarjouslaskureita saadaksesi alustavan kuvan hinnoista.

Vertaile vakuutusehtoja tarkasti. Muista, että halvin vakuutus ei aina tarjoa parasta suojaa. Selvitä, mitä vakuutus kattaa ja millaisissa tilanteissa se on voimassa.

Tarkastele omavastuuosuuden suuruutta ja mieti, kuinka suuren omavastuun olet valmis maksamaan.

Pienempi omavastuu tarkoittaa usein korkeampaa kuukausimaksua, mutta se voi olla kannattavaa, mikäli työkyvyttömyyden riski on korkea.

Hyödynnä ryhmävakuutusetuja, jos kuulut liittoon tai järjestöön, joka tarjoaa jäsenilleen alennuksia vakuutuksista.

Kiinnitä huomiota mahdollisiin alennuksiin, joita vakuutusyhtiöt voivat tarjota uusille asiakkaille.

Muista, että vakuutuksen hinta voi muuttua esimerkiksi iän, ammatin, harrastusten ja terveydentilan perusteella. Punnitse kaikki nämä tekijät, kun etsit itsellesi sopivinta ja edullisinta työkyvyttömyysvakuutusta.

Voit pyytää myös maksuttoman vakuutustarjouksen työkyvyttömyysvakuutuksesta Insur.fi -palvelustamme. Saat tarjouksen vakuutusasiamieheltä, joka tekee sinulle vakuutustarjouksen.

Miten löytää paras työkyvyttömyyden turvan tarjoava vakuutus?

Kun etsit itsellesi sopivaa työkyvyttömyysvakuutusta, on tärkeää vertailla eri vakuutusyhtiöiden tarjontaa. Voit saada työkyvyttömyysvakuutuksesta korvauksia, jos täytät tietyt ehdot ja menetät työkykysi.

Työkyvyttömyysvakuutus on tärkeä osa taloudellista turvaverkkoasi, sillä se tarjoaa toimeentulon, jos menetät työkykysi.

Aloita määrittämällä tarpeesi ja toiveesi vakuutukselle.

Pohdi, paljonko tarvitset kuukausittaista korvausta ja kuinka pitkään toivot turvan kattavan.

Muista ottaa huomioon nykyiset ja tulevat taloudelliset velvoitteesi.

Vertailu:

 • Vakuutusmäärä: Miten paljon vakuutus korvaa työkyvyttömyyden aikana?
 • Omavastuu ja vakuutusehdot: Mitä kuluja vakuutus ei kata?
 • Hinta: Mitä vakuutus maksaa kuukaudessa tai vuodessa?

Valitessasi työkyvyttömyyden vakuutusta, on olennaista ymmärtää, että oikeanlainen vakuutus voi tarjota merkittävää taloudellista turvaa erityisesti yrittäjille, jotka sairastuvat pitkäaikaisesti.

Käytä hyväksesi vakuutusvertailusivustoja, jotka antavat yleiskatsauksen eri vakuutusten hinnoista ja ehdoista.

Pyydä myös tarjouksia suoraan vakuutusyhtiöiltä ja esitä heille kysymyksiä, jos vakuutusten vertailu tuottaa epäselvyyttä.

Tarkista vakuutuksen kattavuus:

 • Sairaudet ja onnettomuudet
 • Ammattitaudit
 • Mielenterveyden häiriöt

Muista, että vakuutuksen hinnan lisäksi on tärkeää huomioida vakuutuksen ehdot ja palvelut, kuten korvausten maksun nopeus ja asiakaspalvelun saatavuus.

Valitse vakuutus, joka tarjoaa kattavan suojan ja vastaa henkilökohtaisia taloudellisia tarpeitasi.

Mitä työkyvyttömyysvakuutus korvaa sairauden tai tapaturman vuoksi?

Työkyvyttömyysvakuutus tarjoaa taloudellista turvaa, mikäli menetät työkykysi sairauden tai tapaturman seurauksena.

Vakuutus voi kattaa pysyvän työkyvyttömyyden, jonka määrittelee usein lääkärin antama diagnoosi ja työkyvyn menetyksen aste.

Jos kyseessä on pysyvä työkyvyttömyyseläke, vakuutus maksaa sovittua eläkettä, tyypillisesti kuukausittaisia etuuksia, näin tarjoten taloudellista tukemista pitkäkestoisessa tilanteessa.

Erityyppiset työkyvyttömyysvakuutukset kattavat erilaisia etuuksia, jotka voivat sisältää:

 • Kuukausittaiset eläkemaksut
 • Kertakorvaukset
 • Hajautetut maksut, riippuen vakuutuksen tyypistä

On tärkeää huomioida erityisehdot, jotka rajaavat korvausta.

Esimerkiksi, jos työkyvyttömyys johtuu huumeiden käytöstä tai itsemurhayrityksestä vakuutuksen ensimmäisen vuoden aikana, vakuutus ei yleensä korvaa tällaisia tilanteita.

Muista, että vakuutussopimuksen yksityiskohdat määrittelevät tarkkaan, mitä kattavuus sisältää ja mikä jää korvaamatta.

Siksi on tärkeää lukea vakuutusehdot huolellisesti ja keskustella vakuutusedustajan kanssa eri tilanteista, joissa työkyvyttömyysvakuutus voi tarjota tukea.

Miten työkyvyttömyysvakuutuksen vakuutuskorvauksia haetaan?

Kun olet työkyvytön ja sinulla on voimassa oleva työkyvyttömyysvakuutus, on tärkeää tietää, kuinka hakea vakuutuskorvausta. Seuraavat askeleet auttavat sinua prosessissa:

 1. Ilmoitus työkyvyttömyydestä
  • Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi mahdollisimman pian työkyvyttömyytesi toteamisen jälkeen.
  • Vakuutusyhtiö antaa ohjeet ja lomakkeet ilmoituksen tekemiseen.
 2. Lääkärinlausunto
  • Hanki lääkäriltäsi lausunto, jossa todetaan työkyvyttömyytesi syy ja arvioitu kesto.
  • Liitä lääkärinlausunto vakuutusyhtiölle tehtävään ilmoitukseen.
 3. Tarvittavat liitteet
  • Kerää kaikki tarvittavat liitteet ja todisteet työkyvyttömyydestäsi.
  • Tarkista vakuutusehdoista, mitä liitteitä sinun tulee toimittaa.
 4. Ilmoituksen ja liitteiden lähetys
  • Lähetä täytetty ilmoitus ja liitteet vakuutusyhtiölle annettujen ohjeiden mukaisesti.
 5. Käsittely ja päätös
  • Vakuutusyhtiö käsittelee ilmoituksesi ja ottaa tarvittaessa yhteyttä lisätietojen saamiseksi.
  • Saat päätöksen korvauksen myöntämisestä kirjallisesti.

Työkyvyttömyysvakuutuksen vaihtaminen kesken vakuutuskauden

Kun harkitset työkyvyttömyysvakuutuksen vaihtamista kesken vakuutuskauden, on tärkeää ottaa huomioon vakuutusehtojen määrittämät mahdollisuudet ja rajoitukset.

Yleensä vakuutuksia voidaan tarkastella ja päivittää vuosittain, mutta tietyissä tilanteissa voit tehdä muutoksia myös kesken kauden.

 • Vaihtoprosessi:
  1. Ota yhteyttä nykyiseen vakuutusyhtiöösi ja kysy mahdollisuudesta vaihtaa vakuutusta kesken kauden.
  2. Vertaile eri vakuutusyhtiöiden työkyvyttömyysvakuutustarjouksia varmistaaksesi parhaan mahdollisen suojan.
  3. Tutustu uuden vakuutussopimuksen ehtoihin huolellisesti.
  4. Selvitä, onko vakuutuksen vaihtamiseen kuluja tai muita seuraamuksia.

Ota huomioon seuraavat seikat:

 • Irtisanomisaika: Tarkista nykyisestä vakuutussopimuksestasi, onko irtisanomisajasta mainintaa ja kuinka pitkä se on.
 • Siirtymäaikana: Varmista, ettei sinulla ole katkosta työkyvyttömyyssuojassa.
 • Ehdot ja suojan laajuus: Varmista, että uusi vakuutus tarjoaa vähintään saman tasoisen tai paremman suojan.

Vakuutuksen vaihtaminen vaatii huolellista harkintaa ja tarkkuutta. Ole yhteydessä vakuutusyhtiöön ja asiantuntijoihin saadaksesi tarkat tiedot sopimuksesi ehdoista. Näin varmistat, että uusi työkyvyttömyysvakuutus vastaa tarpeitasi ilman ei-toivottuja yllätyksiä.

Kaikki terveysvakuutukset

Pyydä vakuutustarjous valitsemistasi terveysvakuutuksista. Voit myös tutustua saatavilla oleviin terveysvakuutuksiin alhaalta.

henkivakuutus

Henkivakuutus

lapsivakuutus - vakuutus lapselle

Lapsivakuutus

pariturva

Pariturva

sairauskuluvakuutus

Sairauskuluvakuutus

tapaturmavakuutus

Tapaturmavakuutus

työttömyysvakuutus

Työttömyysvakuutus

vakavan sairauden turva

Vakavan sairauden turva

vauvavakuutus - syntymattömän lapsen vakuutus

Vauvavakuutus

Säästä jopa yli 20% vakuutusmaksuissa

Täytä nopea ja helppo hakemus!

Maksuton hakemus ei sido sinua mihinkään.

Työkyvyttömyysvakuutus - Usein kysytyt kysymykset