Matkatavaravakuutus - Vakuuta matkatavarasi

Matkatavaravakuutus korvaa vahingon sattuessa. Pyydä maksuton tarjous matkatavaravakuutuksesta.

Parempi vakuutusturva

Parempi vakuutusturva

Maksuton hakemus

Maksuton hakemus

Säästä keskimäärin jopa 20%

Säästöä jopa yli 20%

matkatavaravakuutus

Matkatavaravakuutus korvaa kanssasi samassa taloudessa vakituisesti asuvien matkatavarat

Matkatavaravakuutus on välttämätön suoja sinulle, joka matkustat usein ja haluat varmistaa, että tavarasi ovat turvassa. Voit ottaa matkatavaravakuutuksen ja saat korvausta mahdollisista matkalaukkusi, kameroiden, älylaitteiden tai muiden arvokkaiden esineiden katoamisesta, varkaudesta tai vahingoittumisesta matkoillasi.

Matkatavaravakuutus korvaa samassa taloudessa vakituisesti asuvien matkatavarat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, antaen sinulle mielenrauhaa matkustelun aikana. Lisäksi, koko perheen matkatavarat ovat suojattu saman vakuutuksen alla, mikä tarkoittaa, että kaikkien perheenjäsenten, jotka asuvat samassa taloudessa, matkatavarat ovat turvattu.

Tämä sisältää myös alle 18-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka asuvat eri osoitteessa mutta matkustavat vakuutuksenottajan kanssa. Joissakin tapauksissa voit valita pelkän matkatavaravakuutuksen, joka keskittyy ainoastaan matkalla mukana olevan omaisuutesi suojaamiseen ilman laajempia matkavakuutuksen kattavuuksia.

Tämä voi olla järkevä vaihtoehto, jos sinulla on jo voimassa oleva matkavakuutus tai muut vakuutukset, jotka tarjoavat tarvitsemasi suojan muilla osa-alueilla, mutta eivät kata matkatavaroitasi riittävästi. On tärkeää huomioida matkatavaravakuutuksen ehdot ja turvan laajuus.

Varmistu siitä, että ymmärrät, mitä vakuutus kattaa, millaiset ovat korvausten rajoitukset ja miten toimia vahingon sattuessa. Lisäksi, vakuutus kattaa sinut lain mukaan korvausvastuussa olevista tilanteista, kuten jos aiheutat vahinkoa toisille matkallasi.

Näin ollen ottamalla matkatavaravakuutuksen, voit olla varma, että tavarasi on turvattu ja voit keskittyä nauttimaan matkastasi.

Miksi matkatavaravakuutuksen ostaminen kannattaa?

Kun matkustat, matkatavarasi ovat aina tietyssä riskissä kadota tai vahingoittua.

Matkatavaravakuutus tarjoaa taloudellista turvaa näissä tilanteissa. Ostamalla matkatavaravakuutuksen voit matkustaa mielenrauhalla tietäen, että olet suojattu odottamattomilta kustannuksilta.

Jos matkatavarat myöhästyvät vähintään 5 tuntia, vakuutus kattaa tarvittavien hankintojen, kuten hammasharjan tai vaihtovaatteiden, kustannukset. Lisäksi, valitsemalla vakuutuksen ilman omavastuuta, voit nauttia korvauksista ilman, että sinun tarvitsee huolehtia omavastuuosuudesta.

Matkatavaravakuutuksen hyödyt:

 • Korvaus kadonneista tavaroista: Jos matkatavarasi katoavat, saat korvauksen niiden arvon mukaisesti.
 • Suojaa vaurioitumisen varalta: Tavaroitasi vastaan voi sattua onnettomuuksia, kuten laukun rikkoutuminen tai sisällön särkyminen. Vakuutus kattaa nämä vahingot.
 • Korvaukset viivästyneiden matkatavaroiden johdosta: Jos matkatavarasi myöhästyvät, vakuutus voi kattaa tarpeellisten väliaikaisten tarvikkeiden hankinnan.
 • Matkaoikeusturvavakuutus korvaa: Kattaa tarpeelliset ja kohtuulliset oikeudelliset kulut matkaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa, kattaen jopa tietyn summan tietyllä omavastuuosuudella. Vakuutus ulottuu yhdessä matkustaviin henkilöihin, mukaan lukien ne, jotka asuvat pysyvästi vakuutetun taloudessa.
 • Matkavastuuvakuutus korvaa: Kattaa oikeudellisen vastuun ja oikeudelliset kulut vahingoista, joita vakuutettu tai heidän perheenjäsenensä aiheuttavat matkan aikana ja joista he ovat laillisesti vastuussa. Vakuutus sisältää myös oikeudelliset kulut, jotka liittyvät matkan aikana syntyneistä teoista johtuviin oikeudenkäynteihin tai rikosasioihin.

Vakuutuksen kattavuus:

Vakuutuksen ominaisuus Kuvaus
Kadonneet matkatavarat Korvaa uusien tilalle hankittavien tavaroiden kustannuksia.
Vaurioituminen Kattaa korjauskulut tai uusien hankinnan.
Viivästys Mahdollistaa väliaikaisten tarvikehankintojen korvauksen.

Matkatavaravakuutuksen tarkka kattavuus ja korvaussummat vaihtelevat vakuutusyhtiöittäin, joten omien tarpeidesi huomiointi vakuutusta valitessa on tärkeää.

Erityisen suositeltavaa on ottaa matkatavaravakuutus, jos matkustat usein tai kuljetat arvokkaita esineitä.

Matkatavaravakuutuksen hinta

Matkatavaravakuutuksen hinta määräytyy yleensä matkan keston, kohteen ja vakuutettavan matkatavaran arvon perusteella.

Matkatavaravakuutuksesta korvataan matkatavaroiden varkaus- tai rikkoutumistilanteet, joten vakuutuksen hinta on sijoitus omaisuutesi suojaamiseksi. Valitsemalla vakuutuksen ilman omavastuuta, voi vaikuttaa vakuutusmaksun suuruuteen, sillä korkeampi matkatavaravakuutuksen omavastuu alentaa vakuutuksen hintaa.

Miten löytää halvin matkatavaravakuutus?

Kun etsit halvinta matkatavaravakuutusta, vertaa eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia vakuutuksia ja niiden ehtoja. Voit ottaa huomioon vakuutuksen, joka tarjoaa mahdollisuuden räätälöidä omavastuun määrää ja kattavuuden tasoa, jotta löydät kustannustehokkaimman ratkaisun.

Tarkastele seuraavia tekijöitä:

 • Ostoksen ajoitus: Vakuutuksen hinta voi vaihdella eri ajankohtina. Osta vakuutus hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta vältyt kiireaikojen korkeilta hinnoilta.
 • Kattavuuden taso: Varmista, että valitsemasi vakuutus kattaa tarpeelliset riskit. Liiallinen kattavuus voi nostaa hintaa tarpeettomasti.
 • Omavastuuosuus: Suurempi omavastuu voi alentaa vakuutusmaksua, mutta korkeampi omavastuu tarkoittaa suurempaa kustannusta sinulle vahingon sattuessa.
 • Erityiset tarjoukset: Joskus vakuutusyhtiöt tarjoavat kampanjahintoja tai alennuksia, joten pidä silmällä näitä mahdollisuuksia.
 • Paketointi: Yhdistämällä matkatavaravakuutuksen esimerkiksi matkavakuutukseen voit saada edullisemman kokonaishinnan.

Muistathan, että halvimman hinnan etsintä ei tarkoita, että sinun tulisi tinkiä tarvittavasta suojasta.

Vertailu ja huolellinen harkinta auttavat löytämään tasapainon hinta-laatusuhteen kanssa.

Miten löytää paras matkatavaravakuutus?

Kun etsit parasta matkatavaravakuutusta, tärkeää on arvioida omat tarpeesi ja verrata eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia.

Vakuutuksen kattavuus ja hinta voivat vaihdella huomattavastikin, joten huolellinen vertailu ennen päätöksentekoa on suositeltavaa. Lisäksi, on mahdollista valita vakuutus ilman omavastuuta, mikä voi vaikuttaa korvauksen määrään vahinkotapauksessa.

Vakuutuksen kattavuus: Eri vakuutusyhtiöt tarjoavat erilaisia kattavuuksia. Tarkista, että vakuutus kattaa kaikki tarpeelliset tapahtumat, kuten varkauden, katoamisen ja vahingon. Harkitse koko perheen matkatavaravakuutusta, joka kattaa koko perheen matkatavarat, tarjoten mielenrauhaa koko matkan ajan.

 • Hintavertailu: Älä kiinnitä huomiota ainoastaan hintaan, mutta vertaile sen suhdetta tarjottavaan kattavuuteen.
 • Vakuutusehdot: Tutustu huolellisesti vakuutusehtoihin. Kiinnitä erityistä huomiota omavastuun suuruuteen ja korvausrajoihin.
 • Asiakaspalvelu: Tarkista, onko vakuutusyhtiöllä maine hyvästä asiakaspalvelusta. Apu vahinkotilanteessa on arvokasta.
Seikka Huomioitavaa
Omavastuu Miten suuri omavastuu on?
Korvausrajat Ovatko korvausrajat riittävät tarpeisiisi?
Erikoistavarat Tarjoaako vakuutus lisäturvaa erikoistavaroille?

Mitä matkatavaravakuutus kattaa?

Matkatavaravakuutuksesi kattaessa mahdolliset matkalla ilmenevät vahingot, saat turvaa omaisuudellesi silloin, kun se on kaikkein haavoittuvimmillaan. Matkatavaravakuutus kattaa vaatteet, elektroniikka, lääkkeet ja passit, mutta ei kata kadonneita tai unohdettuja esineitä eikä tiettyjä urheiluvälineiden vahinkoja.

Rikkoutuminen ja varkaus ovat yleisimpiä riskejä, joihin matkatavaravakuutus tarjoaa suojaa.

Kun esimerkiksi puhelin tai kamera rikkoutuu matkan aikana, matkatavaravakuutus tulee usein avuksi korvaamaan korjaus- tai uusimiskustannukset.

Jos omaisuutesi, kuten matkalaukku, varastetaan esimerkiksi rannalta tai hotellihuoneesta, vakuutus auttaa taloudellisen menetyksen kanssa.

Omavastuu on summa, jonka maksat itse vahingon sattuessa. Tämä tarkoittaa, että vakuutuksen korvaussumma aktivoituu vasta omavastuun ylittyessä.

 • Rikkoutuneet matkatavarat: Korvaa korjauksen tai korvaavan tuotteen.
 • Varkaudet: Korvaa varastetun omaisuuden arvon mukaisesti.
 • Omavastuu: Määrittelee, paljonko maksat itse ennen vakuutuksen korvausta.

On tärkeää huomata, että vakuutusehdoissa voi olla rajoituksia ja poissulkemisia, joten vakuutuskirjan huolellinen läpikäynti on suositeltavaa.

Tarkista erityisesti, millainen kattavuus on elektroniikkalaitteille sekä erityisen arvokkaille esineille. Matkavastuuvakuutus korvaa vahingot, joista sinä tai perheenjäsenesi olette laillisesti vastuussa matkan aikana, sekä niihin liittyvät oikeudenkäyntikulut.

Miten matkatavaravakuutuksen vakuutuskorvauksia haetaan?

Kun matkatavarasi ovat vahingoittuneet, varastettu tai ne ovat kadonneet matkan aikana, matkatavaravakuutus tarjoaa taloudellista turvaa.

Vakuutuskorvausten hakuprosessi on tärkeää ymmärtää tarkkaan, jotta voit varmistaa asianmukaisen korvauksen saamisen.

Vahinkoilmoituksen teko:

 • Ota välittömästi yhteyttä vakuutusyhtiöösi matkan päätyttyä tai heti, kun vahinko on havaittu.
 • Valmistele tarvittavat asiakirjat, kuten ostopäätökset ja matkustusasiakirjat.

Vaatimukset asiakirjoille:

 • Matkustusasiakirjat: Matkaliput, boarding passit ja matkavahvistukset.
 • Poliisilmoitus: Varkauden tai laittoman käytön tapauksessa.
 • Vahinkoilmoitus tai katoamisilmoitus: Esimerkiksi lentoyhtiön tai matkatoimiston laatima.

Korvaushakemuksen laatiminen:

 • Täytä vakuutusyhtiön tarjoama korvaushakemuslomake täsmällisesti.
 • Liitä tarvittavat liitteet lomakkeeseen.

Seuranta:

 • Lähetä korvaushakemus ja liitteet vakuutusyhtiölle sähköisesti tai postitse, riippuen yhtiön ohjeistuksesta.
 • Pidä kirjanpitoa lähettämästäsi materiaalista ja seuraa hakemuksen käsittelyn etenemistä.

Matkatavaravakuutuksen vaihtaminen kesken vakuutuskauden

Jos huomaat, että nykyinen matkatavaravakuutuksesi ei täytä vaatimuksiasi tai löydät paremman tarjouksen kesken vakuutuskauden, voit yleensä vaihtaa vakuutustasi.

Vaihtoprosessi voi vaihdella vakuutusyhtiöstä toiseen, mutta alla on yleinen opas vaihtamisen vaiheista.

Vakuutusehtojen tarkistaminen

Ennen kuin aloitat vaihtoprosessin, tarkista nykyiset vakuutusehtosi selvittääksesi mahdolliset kesken kauden vaihtamisesta aiheutuvat kulut tai rajoitukset.

Usein vakuutusyhtiöillä on määräaika, jonka puitteissa vakuutuksen vaihto on mahdollista.

Uuden tarjouksen hankkiminen

Kilpailuta matkatavaravakuutukset vertailemalla eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia ehtoja ja hintoja.

Varmista, että uusi vakuutus tarjoaa riittävän kattavuuden ja on hinta-laatusuhteeltaan edullinen.

Vakuutuksen irtisanominen

Kun olet päättänyt vaihtaa vakuutustasi ja löytänyt uuden sopivan vakuutuksen, sinun tulee irtisanoa nykyinen vakuutuksesi.

Vakuutuksen irtisanomiseen liittyy tyypillisesti irtisanomisaika.

Uuden vakuutuksen aktivointi

Aktivoi uusi matkatavaravakuutus. Siten se astuu voimaan heti vanhan vakuutuksen päätyttyä. Näin varmistat, ettei sinulla ole katkosta vakuutusturvassa.

Vaihtaessasi matkatavaravakuutuksen kesken vakuutuskauden, on tärkeää huomioida siirtymisajat ja ehtojen muutokset. Noudata vakuutusyhtiöiden antamia ohjeita. Pidä huoli, että kaikki muutokset dokumentoidaan asianmukaisesti.

Säästä jopa yli 20% vakuutusmaksuissa

Täytä nopea ja helppo hakemus!

Maksuton hakemus ei sido sinua mihinkään.

Matkatavaravakuutus - Usein kysytyt kysymykset