Metsävakuutus - Pyydä maksuton metsävakuutustarjous!

Metsävakuutus kannattaa pitää ajan tasalla. Pyydä maksuton metsävakuutustarjous.

Parempi vakuutusturva

Parempi vakuutusturva

Maksuton hakemus

Maksuton hakemus

Säästä keskimäärin jopa 20%

Säästöä jopa yli 20%

metsävakuutus

Metsävakuutus

Metsän vakuuttaminen tarjoaa taloudellista suojaa yllättävien vahinkojen varalle, kattaen taloudelliset metsät, metsätilat ja arvokkaan puutavaran suojan riskeiltä kuten myrskyiltä, tulipaloilta ja tuholaisten aiheuttamilta vahingoilta. Metsävakuutus kattaa usein erilaiset tuhot, kuten myrskyn tai tuholaisten aiheuttamat vahingot.

Metsävakuutus voi korvata menetetyn tuoton, mikäli puustoa tuhoutuu merkittävä määrä. Voit vakuuttaa metsäsi ja varmistaa, että olet valmistautunut mahdollisiin vastoinkäymisiin.

Metsävakuutuksen piiriin kuuluva puuston vähimmäisvahinko on yleensä vähintään 15 kiintokuutiometriä. Tämä tarkoittaa, että korvauksia voi saada, kun tämä määrä puuta on vahingoittunut.

Metsävakuutuksen vähimmäisraja varmistaa, että vakuutuksesta saatava hyöty on merkittävä verrattuna omavastuuseen, joka liittyy useimpiin metsävakuutuksiin.

Metsävakuutussopimusta tehdessäsi on tärkeää huomioida metsäsi pinta-ala ja puuston ikä, sillä ne vaikuttavat vakuutuksen kattavuuteen ja hintaan.

Kun valitset sopivaa metsävakuutusta, sinun on punnittava vakuutuksen tarjoama turva ja omavastuun suuruus toisiinsa nähden. Vakuutuksen avulla voit suojata sijoituksesi ja varmistaa metsäsi tulevaisuuden.

Miksi metsävakuutuksen ostaminen kannattaa?

Metsävakuutus tarjoaa turvaa metsällesi odottamattomien tapahtumien varalta, kuten myrsky-, tulipalo- tai tuholaistuhot. Kun hankit metsävakuutuksen, suojelet omaisuuttasi ja varmistat metsän tuoton jatkuvuuden.

 • Korvaus: Jos vahinko sattuu, metsävakuutus tarjoaa rahallista korvausta, jolla pystyt kattamaan menetykset ja toteuttamaan tarvittavat toimenpiteet nopeasti.
 • Räätälöity turva: Metsävakuutus voidaan räätälöidä vastaamaan juuri sinun metsäsi tarpeita, jolloin et maksa turhasta.

Vakuutuksen hintaan vaikuttavat tekijät:

 • Metsän pinta-ala: Suuremmat metsäalueet saattavat kasvattaa vakuutuksen hintaa, mutta usein myös korvausten määrä on suurempi.
 • Sijainti: Metsän sijainti voi vaikuttaa riskiarvioon ja siten vakuutuksen hintaan.
 • Valitsemasi turvat: Voit valita eri turva-asteita ja lisäturvia, jotka vaikuttavat kattavuuteen ja hintaan.

Vakuutukseen liittyen on tärkeää huomioida, että vakuutetun metsän yksityiskohdat, valitsemasi kattavuus, omavastuu ja myrskytuhojen enimmäiskorvaus vaikuttavat vakuutuksen kustannuksiin.

Metsävakuutuksen hinta

Metsävakuutuksen hinta voi vaihdella useiden tekijöiden perusteella, kuten metsän koosta ja sijainnista. Tärkeintä on löytää kattava vakuutus sopuhintaan.

Miten löytää halvin metsävakuutus

Metsävakuutuksen hinta hehtaaria kohden on yksi yleisimmistä hinnoittelun mittareista. Vertaamalla metsävakuutus vertailu -palveluita saat tietoa eri vakuutusyhtiöiden tarjoamista hinnoista ja ehdoista. Tämän tyyppiset palvelut voivat auttaa sinua löytämään edullisimman vaihtoehdon.

 • Vertaile metsävakuutuksia: Katso hintaeroja ja vakuutusehtojen yksityiskohtia.
 • Hyödynnä tarjouksia: Vakuutusyhtiöt voivat tarjota alennuksia uusille asiakkaille tai määräaikaisia kampanjoita.

Miten löytää paras metsävakuutus

Parhaan metsävakuutuksen etsiminen ei rajoitu pelkästään hintaan, vaan myös kattavuuteen ja palvelun laatuun. Metsävakuutuksen hinta on tärkeä, mutta paras metsävakuutus tarjoaa laajan suojan esimerkiksi myrskyjen ja tuholaisten aiheuttamia vahinkoja vastaan.

 • Tarkista korvauskäytännöt: Varmista, että ymmärrät, mitä vakuutus korvaa.
 • Arvioi asiakaspalvelun saatavuus: Käytössäsi tulee olla asiantunteva tuki vahinkotilanteissa.

Voit aina pyytää maksutonta metsävakuutustarjousta vakuutusasiamieheltä Insur.fi -palvelussa, joka auttaa löytämään markkinoiden parhaat vakuutustarjoukset tarpeidesi mukaisesti.

Mitä metsävakuutukset korvaa?

Metsävakuutus on suunniteltu turvaamaan metsänomistajan puustoa mahdollisilta vahingoilta. Vahingot voivat sisältää esimerkiksi myrsky- tai lumituhoja, palovahinkoja, hyönteistuhoja tai metsäpaloja. Kun otat metsävakuutuksen, voit olla varma, että saat korvauksen, jos metsällesi tapahtuu vahinko.

 • Metsävakuutuksella voit suojata metsäsi monenlaisten vahinkojen varalta.
 • Korvaamme yleensä vahingon, kun puustoa on tuhoutunut vähintään 15 kiintokuutiometriä.
 • Vahinko voi myös tarkoittaa taimikon tuhoa, jolloin metsävakuutuksestasi saat korvausta taimikolle aiheutuneesta vahingosta.

Tärkeää on ymmärtää, että metsävakuutus korvaa myös menetetyn tuoton, mikäli puusto vahingoittuu merkittävästi. Metsävakuutuksen korvaussumma ja sen laskentaperusteet riippuvat vakuutusehdoista.

Kun valitset metsävakuutuksen, on suositeltavaa tutustua tarkkaan näihin ehtoihin, jotta tiedät, millaisia vahinkoja vakuutus kattaa ja kuinka suurta korvausta voit odottaa eri tilanteissa.

Jos epäselvyyksiä ilmenee, vakuutusyhtiön asiantuntijat auttavat ymmärtämään, mitä vahinkoja metsävakuutus korvaa ja missä laajuudessa. Näin varmistat, että saat tarpeitasi vastaavan suojan metsällesi.

Miten metsävakuutuksen korvauksia haetaan?

Korvauksen hakeminen metsävakuutuksesta edellyttää, että noudatat vakuutusyhtiön asettamia ohjeita tarkkuudella. Muista, että menettely voi vaihdella eri vakuutusyhtiöiden välillä.

Ilmoittaminen

 1. Vahingon sattuessa ilmoita välittömästi vakuutusyhtiöösi. Voit tehdä tämän joko soittamalla asiakaspalveluun tai täyttämällä sähköisen vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiösi verkkosivuilla.
  • Vahinkoilmoitukseen on kirjattava:
   • Vahingon laatu
   • Vahingon aika ja paikka
 2. Arvioi vahinko ja dokumentoi se huolellisesti. Kerää todisteita, kuten valokuvia tai videoita, vahinkoalueelta.
 3. Selvitä mahdollisuuksen mukaan vahingon laajuus ja sen aiheuttamat menetykset.

Dokumentaatio

 • Toimita tarvittavat lisätiedot ja asiakirjat pyynnöstä.

Arviointi ja maksatus

 • Vakuutusyhtiö arvioi ilmoittamasi vahingon ja lähettää tarvittaessa arvioijan paikan päälle.
 • Mikäli korvaus myönnetään, se maksetaan useimmiten suoraan pankkitilillesi. Selvitä maksetaanko korvaus kerralla vai erissä.

Metsävakuutuksen vaihtaminen kesken vakuutuskauden

Kun harkitset metsävakuutuksen vaihtoa kesken vakuutuskauden, tarkista ensin nykyisen vakuutuksesi ehdot.

Saattaa olla, että voit vaihtaa vakuutusta kesken kauden ilman ylimääräisiä kuluja. Joissain tapauksissa voi kuitenkin syntyä kuluja tai muita seuraamuksia.

Vakuutuksen vaihtamista harkittaessa on tärkeää muistaa seuraavat seikat:

 • Irtisanomisaika: Tarkista nykyisen vakuutuksesi irtisanomisaika ja mahdolliset irtisanomismaksut.
 • Siirtymäkauden riskit: Huolehdi, ettei vakuutussuojassa ole katkoksia tilanteissa, joissa riskit, kuten myrskyt, voivat aiheuttaa vahinkoa.
 • Uusi vakuutus: Vertaa eri yhtiöiden tarjoamia ehtoja ja löydä parhaiten tarpeitasi vastaava metsävakuutus.

Jos päätät vaihtaa vakuuttajaa, uusi vakuutuksesi voi korvata metsäsi riskejä, esimerkiksi:

 • Myrskyvahingot:
  • Uusi vakuutus korvaa myrskytuhoja.
  • Korvaussumman määrittely hehtaarin tarkan arvion pohjalta.
 • Lisävakuutukset:
  • Voit myös ottaa lisävakuutuksia eri riskien varalle.

Tehdessäsi siirtoa, pyydä uusi vakuutusyhtiö selventämään, kuinka korvausta haetaan mahdollisen vahingon sattuessa.

Varmista, että kaikki uuden vakuutuksen osalta korvataan asianmukaisesti ja että se kattaa metsäsi erityistarpeet.

 

Säästä jopa yli 20% vakuutusmaksuissa

Täytä nopea ja helppo hakemus!

Maksuton hakemus ei sido sinua mihinkään.

Metsävakuutus - Usein kysytyt kysymykset