Tapaturmavakuutus - Vakuutus tapaturman varalta

Tapaturmavakuutus korvaa tapaturman aiheuttamat kulut ja antaa turvaa kattamalla lääkärikulut, leikkaukset ja hoidot onnettomuuksien varalta. Lisäksi, tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa, tarjoten suojaa myös ulkomailla sattuvien tapaturmien varalta. Pyydä vakuutustarjous tapaturmavakuutuksesta. Sopivin vakuutusasiamies tekee sinulle maksuttoman vakuutustarjouksen.

Parempi vakuutusturva

Parempi vakuutusturva

Maksuton hakemus

Maksuton hakemus

Säästä keskimäärin jopa 20%

Säästöä jopa yli 20%

tapaturmavakuutus

Tapaturmavakuutus korvaa tapaturman sattuessa

Tapaturmavakuutus on suunniteltu antamaan sinulle taloudellista turvaa ja mielenrauhaa sattumanvaraisissa tapahtumissa, jotka aiheuttavat vammoja.

Kun otat tapaturmavakuutuksen, voit olla varma siitä, että saat tarvittavan hoidon nopeasti ja tehokkaasti. Vakuutus kattaa yleensä hoitokulut ilman omavastuuta, ja se on voimassa niin Suomessa kuin usein ulkomaillakin.

Eri tapaturmavakuutuksissa on vaihtelevia ehtoja ja kattavuuksia, joten on tärkeää verrata eri vakuutusten tarjoamia etuja ja valita sinulle sopivin vaihtoehto.

Jotkut vakuutukset tarjoavat laajennettua suojaa, joka tapaturmavakuutus kattaa voi sisältää esimerkiksi korvauksia pysyvästä haitasta, päivärahaa sairausloman ajalta tai jopa turvan tapaturmaisen kuoleman varalle.

Vakuutusehtojen ymmärtäminen auttaa varmistamaan, että saat kaiken hyödyn irti vakuutuksestasi, jos tapaturma sattuu.

On hyvä muistaa, että tapaturmavakuutuksen hankkiminen on sijoitus omaan terveyteen ja taloudelliseen turvaan.

Tapaturmavakuutus antaa se voi auttaa minimoimaan odottamattomien tapaturmien aiheuttamat taloudelliset menetykset ja varmistaa, että pääset nopeasti takaisin jaloillesi ilman huolta lääkärilaskuista.

Vakuutuksen hankkiminen on vaivatonta, ja se tarjoaa suojaa 24/7, missä ikinä liikutkin.

Miksi tapaturmavakuutuksen ostaminen kannattaa?

Tapaturmavakuutus on välttämätön suoja odottamattomien tapaturmien varalta. Se tarjoaa taloudellista turvaa, mikäli joudutte onnettomuuteen ja teille aiheutuu esimerkiksi lääkärikäyntejä, sairaalahoidon tarvetta, tai tuotatteink menetyksiä. Tapaturmavakuutus korvaa yleensä:

 • Lääkärikulut: Kattaa lääkärissä käynnit ja tutkimukset.
 • Sairaalahoidon: Korvaa mahdolliset sairaalassa olosuodet.
 • Fysioterapian: Kattaa tarvittavan kuntoutuksen.
 • Ansionmenetykset: Korvaa tulojen vähenemisen loukkaantumisen ajalta.

Vaihtoehtoisesti, on hyvä tiedostaa, mitä tapaturmavakuutus ei korvaa. Tyypillisesti vakuutus ei kata:

 • Ammattitaudit tai työn aiheuttamat sairaudet.
 • Käyttäytyminen, joka edistää riskiä, kuten alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena oleminen.
 • Itse aiheutetut vammat.

Tapaturmavakuutuksen hinta vaihtelee usein tarjolla olevan turvan mukaan, mutta se suunnitellaan oman taloudellisen tilanteenne ja tarpeenne huomioiden.

Investoimalla tapaturmavakuutukseen varmistatte, että olette suojattu taloudellisilta yllätyksiltä, jotka voivat ilmetä tapaturman sattuessa. Selkeä hinnoittelu ja korvausprosessi tekevät tapaturmavakuutuksen käytöstä helppoa ja tehokasta.

Hankkiessanne tapaturmavakuutusta, varmistatte taloudellisen tuen saamisen kun sitä eniten tarvitsette, ilman että yllättävät kustannukset vaikuttavat elämänlaatuunne negatiivisesti.

Henkilökohtainen turva ja mielenrauha ovat korvaamattomia etuja, jotka tapaturmavakuutus voi teille tarjota. On tärkeää muistaa tapaturmavakuutuksen merkitys myös vapaa-ajalla, jolloin monet odottamattomat tapaturmat voivat sattua.

Tapaturmavakuutuksen hinta

Tapaturmavakuutuksen hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten ikäsi, ammattisi ja harrastuksesi riskitaso sekä valitsemasi vakuutuksen laajuus.

Perusajatus on, että mitä laajempi vakuutusturva, sitä korkeampi on hinta. Vakuutuksen hinta määräytyy myös valitsemasi omavastuun suuruuden perusteella.

Vakuutuksen hintaan vaikuttavat tekijät:

 • Ikä: Nuoremmat maksavat yleensä vähemmän, koska riski tapaturmiin on pienempi.
 • Elämäntilanne: Perheen koko ja elämäntilanne voivat vaikuttaa vakuutuksen hintaan.
 • Ammatti ja harrastukset: Korkean riskin ammateissa työskentelevät ja vaarallisia harrastuksia harrastavat voivat joutua maksamaan suuremman vakuutusmaksun.
 • Omavastuun suuruus: Korkeampi omavastuu laskee vakuutusmaksun hintaa, mutta lisää sinun maksettavaa osuutta mahdollisessa vahinkotapauksessa.

Tapaturmavakuutus on henkilövakuutus, joka korvaa tapaturmaisen vamman aiheuttamia kuluja.

Maksamasi vakuutusmaksu on useimmiten kiinteä summa, joka maksetaan kuukausittain tai vuosittain.

Kun valitset tapaturmavakuutuksen, on tärkeää vertailla hintoja ja ehtoja eri vakuutusyhtiöiden tarjouksista.

Esimerkki vakuutusmaksun laskemisesta:

 1. Voit valita perusturvan tai laajemman turvan.
 2. Laajempi turva voi sisältää lisäkuluja esimerkiksi urheiluvammojen varalta.
 3. Omavastuu voi olla esimerkiksi 0 €, 150 € tai 500 €.

On hyvä muistaa, että tapaturmavakuutuksen hinnan lisäksi tulee arvioida vakuutuksen kattavuus ja se, miten nopeasti pääsee hoitoon vakuutuksen piiriin kuuluvissa terveyspalveluissa.

Miten löytää halvin tapaturmavakuutus?

Tapaturmavakuutuksen hinta voi vaihdella huomattavasti riippuen useista tekijöistä, kuten ikäsi, ammatti, ja valitsemasi kattavuus. Seuraavassa on joitakin askelia, jotka voit ottaa löytääksesi edullisimman tapaturmavakuutuksen tarpeisiisi:

Vertaile tarjouksia:

 • Käy vakuutusyhtiöiden verkkosivuilla tai käytä verkkopohjaisia vertailutyökaluja.
 • Tarkastele useita vaihtoehtoja ja niiden tarjoamaa korvaustasoa.

Tutki alennusmahdollisuuksia:

 • Kysy alennuksista, joita voit saada esimerkiksi olemalla liiton jäsen tai yhdistämällä useita vakuutuksia samalla yhtiöllä.

Valitse vain tarvitsemasi kattavuus:

 • Mieti todelliset tarpeesi; älä maksa turhasta kattavuudesta.
 • Muista, että korkeampi omavastuu voi alentaa vakuutusmaksua.

Tarkastele vakuutusehtoja huolellisesti:

 • Selvitä, mitä vakuutus korvaa ja mitä ei; varmista, että se vastaa tarpeitasi.

Huomioithan, että edullisimman vakuutuksen etsiminen ei aina tarkoita parasta kattavuutta sinulle. Laatu ja palvelu ovat myös tärkeitä seikkoja vakuutusta valittaessa.

Miten löytää paras tapaturmavakuutus?

Valitessasi tapaturmavakuutusta, tärkeää on arvioida henkilökohtaiset tarpeesi ja elämäntilanteesi. Tässä on lyhyt opas, joka auttaa sinua löytämään parhaan tapaturmavakuutuksen.

Vaihe 1: Vertaile tarjouksia

 • Tee kartoitus: Tutki eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia vakuutuksia.
 • Etsi alennuksia: Joissain tapauksissa saatat saada alennusta vakuutuksesta.

Vaihe 2: Tarkastele kattavuutta

 • Selvitä korvattavat hoitokulut: Varmista, että vakuutus korvaa tapaturmasta aiheutuneet hoitokulut ilman omavastuuta.
 • Tarkista maantieteellinen kattavuus: Varmista, että vakuutus on voimassa sekä Suomessa että ulkomailla, ja se on voimassa kaikkialla maailmassa.

Vaihe 3: Ymmärrä ehdot

 • Tutustu vakuutusehtoihin huolellisesti. Eri vakuutuksissa on eri ehdot ja korvaussummat.
 • Kiinnitä huomiota omavastuuseen ja korvausten maksuaikoihin.

Vaihe 4: Asiantuntijan neuvonta

 • Konsultoi vakuutusasiantuntijaa: Ammattilainen voi auttaa sinua valitsemaan vakuutuksen, joka sopii tarkalleen tarpeisiisi.

Voit myös pyytää maksuttoman vakuutustarjouksen Insur.fi:n avulla. Palvelumme etsii sinulle sopivimman vakuutusasiamiehen, joka tekee tarjouksen tapaturmavakuutuksesta.

Mitä tapaturmavakuutus korvaa?

Tapaturmavakuutus on tarkoitettu suojaamaan sinua ja taloudellista tilannettasi odottamattomien tapahtumien varalta, kuten tapaturman aiheuttaman vahingon sattuessa. Kun valitset tapaturmavakuutuksen, on tärkeää tietää, mitä se kattaa.

Yleisesti tapaturmavakuutus korvaa:

 • Hoitokulut: Vakuutus kattaa tapaturmaisen vamman hoitoon liittyvät kustannukset, mukaan lukien pysyvä haitta, joka korvaa pysyvien vammojen aiheuttamat kulut ja mahdollisen ansiomenetyksen.
 • Sairaalapäiväraha: Jos joudut olemaan sairaalahoidossa, päivärahaa voidaan maksaa korvauksena ansionmenetyksestä.
 • Kuljetus- ja matkakulut: Jos tarvitset erityiskuljetusta vamman vuoksi, tapaturmavakuutus voi korvata näitä kuluja.

Tarkemmat korvaustiedot:

 • Hoitokulut: Sinun tulee huomioida omavastuun määrä ja voimassa olevat korvausrajoitukset.
 • Urheilutapaturmat: Urheileville henkilöille on tarjolla lisäturva, joka korvaa urheilun parissa sattuneita tapaturmia.

On olennaisen tärkeää tutustua vakuutusehtoihin huolellisesti selvittääksesi, mitkä tapaturmatyypit ja niihin liittyvät kulut vakuutus korvaa. Ehdot määrittelevät myös, missä tilanteissa korvausta ei myönnetä. Käytännössä tapaturmavakuutuksen korvauspiiriin kuuluvat äkilliset, ennalta arvaamattomat tapahtumat, jotka aiheuttavat fyysistä vahinkoa. Pidä mielessä, että jokainen vakuutusyhtiö ja vakuutustuote voi poiketa toisistaan korvausmalleiltaan ja vakuutusehdoiltaan, joten vertailu ja sopivan turvan valinta on tärkeää omien tarpeidesi mukaan.

Miten tapaturmavakuutuksen korvauksia haetaan?

Tapaturmavakuutus tarjoaa taloudellista turvaa, jos satut vammautumaan äkillisesti tai sairastut ammattitaudin vuoksi. Korvausten hakeminen tapaturmavakuutuksesta noudattaa selkeää prosessia.

 • Ilmoita tapaturmasta: Heti tapaturman sattuessa, ilmoita siitä vakuutusyhtiöösi. Käytä yhtiön tarjoamia lomakkeita tai sähköistä ilmoitusjärjestelmää.
 • Täytä hakemus: Lataa ja täytä korvaushakemuslomake huolellisesti. Liitä tarvittavat liitteet, kuten lääkärintodistus ja kuitit kuluneista hoitokuluista.
 • Lähetä hakemus: Toimita hakemus ja liitteet vakuutusyhtiöön joko postitse tai sähköisesti.
 • Seuraa hakemuksen käsittelyä: Vakuutusyhtiösi informoi sinua hakemuksen vastaanottamisesta ja etenemisestä.
 • Korvauspäätös: Saat päätöksen korvausten myöntämisestä tai hylkäämisestä. Mikäli päätös on myönteinen, korvaukset maksetaan yleensä suoraan ilmoittamallesi tilille.
 • Mahdollinen muutoksenhaku: Jos et ole tyytyväinen saamaasi päätökseen, sinulla on oikeus hakea muutosta vakuutusyhtiön antamaan päätökseen.

Tapaturmavakuutuksen vaihtaminen kesken vakuutuskauden

Kun harkitset tapaturmavakuutuksen vaihtoa kesken vakuutuskauden, on tärkeä tietää oikeudet ja vaiheittainen prosessi, jota noudatetaan. Vakuutuksen vaihtaminen voi johtua useista syistä, kuten paremmista ehdoista toisessa yhtiössä tai henkilökohtaisten tarpeiden muutoksesta.

Muistilista vaihdolle:

 1. Sopimusehtojen tarkistus: Tarkista nykyisen tapaturmavakuutuksen ehdot ja irtisanomisaika. Selvitä, sisältääkö vakuutus määräaikaisuuden, joka voi estää vaihdon.
 2. Uuden vakuutuksen valinta: Vertaile eri vakuutusyhtiöiden tapaturmavakuutuksia ja niiden kattavuutta. Kiinnitä huomiota vakuutusmaksuihin, korvausten suuruuteen ja palvelutasoon.
 3. Irtisanominen ja uusi sopimus: Irtisano nykyinen vakuutus kirjallisesti noudattaen irtisanomisaikaa. Solmi uusi tapaturmavakuutussopimus ennen vanhan vakuutuksen päättymistä.

Vaihdon seuraukset:

Vaihdettaessa tapaturmavakuutusta kesken kauden, on hyvä olla tietoinen mahdollisista päällekkäisyys- tai katvejaksoista.

Päällekkäisyyskaudella voi olla voimassa kaksi vakuutusta, kun taas katvejaksolla ei välttämättä ole lainkaan vakuutussuojaa.

Huolellinen suunnittelu ja ajoitus ovat avainasemassa, jotta vakuutussuoja pysyy jatkuvana.

Kaikki terveysvakuutukset

Pyydä vakuutustarjous valitsemistasi terveysvakuutuksista. Voit myös tutustua saatavilla oleviin terveysvakuutuksiin alhaalta.

henkivakuutus

Henkivakuutus

lapsivakuutus - vakuutus lapselle

Lapsivakuutus

pariturva

Pariturva

sairauskuluvakuutus

Sairauskuluvakuutus

työkyvyttömyysvakuutus

Työkyvyttömyysvakuutus

työttömyysvakuutus

Työttömyysvakuutus

vakavan sairauden turva

Vakavan sairauden turva

vauvavakuutus - syntymattömän lapsen vakuutus

Vauvavakuutus

Säästä jopa yli 20% vakuutusmaksuissa

Täytä nopea ja helppo hakemus!

Maksuton hakemus ei sido sinua mihinkään.

Tapaturmavakuutus - Usein kysytyt kysymykset