Kotivakuutus kerrostaloon - Vakuuta kerrostalokotisi

Kerrostalon kotivakuutus korvaa vahingon sattuessa. Pyydä maksuton tarjous kotivakuutuksesta kerrostaloon.

Parempi vakuutusturva

Parempi vakuutusturva

Maksuton hakemus

Maksuton hakemus

Säästä keskimäärin jopa 20%

Säästöä jopa yli 20%

kotivakuutus kerrostaloon

Kerrostalokodin kotivakuutus

Kotivakuutus on tärkeä hankinta kerrostaloasujalle. Se suojaa omaisuuttasi ja kodin sisältöä monenlaisilta yllättäviltä vahingoilta.

Kotivakuutus kattaa yleensä irtaimiston, kuten huonekalut, kodinkoneet ja henkilökohtaiset tavarat. Lisäksi kotivakuutus voi tarjota suojaa esimerkiksi vesivahinkojen tai tulipalon varalta. Laaja kotivakuutus tarjoaa kattavamman suojan, sisältäen vahingot kuten puhelimen rikkoutumisen, varkauden, vesivahingot ja tulipalovahingot, sekä kiinteät asennukset. Kotivakuutus tuo myös turvaa tilanteissa, joissa sinun täytyy korvata toiselle aiheutettu vahinko.

Kerrostalon kotivakuutuksessa on hyvä kiinnittää huomiota siihen, sisältyykö vakuutukseen huoneiston rakenteiden, kuten lattian ja kiinteiden kaapistojen, vakuuttaminen. Asunto-osakeyhtiön vakuutus kattaa yleensä rakennuksen perusrakenteet, mutta huoneistokohtaiset parannukset ja muutokset edellyttävät usein omaa vakuutusta.

On suotavaa tutustua tarkkaan vakuutusehtoihin, jotta tiedät, mitä vakuutuksesi kattaa ja mitä se ei kata.

Erilaiset lisäpalvelut, kuten vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus, sisältyvät usein kotivakuutuspakettiin tai ne voi ottaa lisävakuutuksina.

Henkilövahinkoja tai kolmansille osapuolille syntyviä vahinkoja varten vastuuvakuutus on keskeinen, ja oikeusturvavakuutus auttaa sinua kattamaan oikeudenkäyntikuluja mahdollisissa riitatilanteissa.

Vakuutuksen tarkastelu rahoituksellisena suojana itsellesi ja omaisuudellesi on viisasta, jotta voit elää huolettomammin.

Miksi kotivakuutus kerrostaloon kannattaa hankkia?

Kotivakuutus kerrostaloon tarjoaa sinulle taloudellista turvaa odottamattomien vahinkojen varalle. Kotivakuutus kattaa yleensä:

 • Irtain omaisuus: Vakuutus korvaa, kun kotisi irtaimisto kuten huonekalut ja elektroniikka vahingoittuvat tai katoavat esimerkiksi tulipalon tai varkauden seurauksena.
 • Vuoto- ja vesivahingot: Kerrostaloasunnoissa vesivahinko voi aiheuttaa suurta haittaa nopeasti. Vakuutus kattaa näiden korjauskustannukset ja korvaa myös muita vesivahinkoihin liittyviä kuluja.
 • Lasivakuutus: Ikkunoiden tai muiden lasipintojen särkyessä vakuutus auttaa korvaamaan niiden uusimisen.
 • Vastuu- ja oikeusturvavakuutus: Mikäli aiheutat vahinkoa kolmannelle osapuolelle tai joudut oikeusriitoihin, vakuutus tarjoaa turvaa näissä tilanteissa.

Kotivakuutus voi vakuuttaa myös erityistilanteita tai esineitä, jotka eivät tyypillisesti kuulu perusvakuutuksen piiriin.

Vahingon sattuessa

Jos vahinko sattuu, tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle mahdollisimman pian. Sen jälkeen dokumentoi vahinko kuvien ja selostuksen avulla. Lopuksi noudata vakuutusyhtiön ohjeita vahingon käsittelyssä.

Kotivakuutuksen hinta kerrostalossa

Kun hankit kotivakuutuksen kerrostaloasuntoon, hinta määräytyy usein asunnon sijainnin, asuinpinta alan, koon ja vakuutuksen kattavuuden perusteella.

Kotivakuutus kattaa yleensä irtaimiston, vastuun ja oikeusturvan. Vakuutuksen hinta kerrostalossa voi vaihdella suurestikin eri tekijöiden mukaan. Asunnon pinta alan kasvaessa myös vakuutuksen hinta voi nousta, sillä suurempi asuinpinta-ala tarkoittaa enemmän suojattavia pintoja ja rakenteita.

Mitkä tekijät vaikuttavat hintaan?

 • Asunnon neliömäärä: Suurempi asunto lisää vakuutusmaksua, koska korvaussumma kasvaa irtaimiston arvon noustessa.
 • Sijainti: Tietyt alueet voivat nostaa vakuutuksen hintaa esimerkiksi korkeamman varkausriskin takia.
 • Valitsemasi omavastuu: Mitä suurempi omavastuu, sitä pienempi on tyypillisesti vakuutuksen maksu.

Hintaesimerkkejä

Asunnon koko (m²) Omavastuu Vuosimaksun haarukka
30 150€ 50€ – 150€
50 150€ 100€ – 200€
70 150€ 150€ – 250€

Näissä esimerkeissä nähdään, että vakuutuksen hinta nousee asunnon koon myötä. On tärkeää, että valitset kotivakuutuksen, joka vastaa juuri sinun tarpeisiisi ja joka tarjoaa tarvittavan turvan kerrostaloasunnollesi. Vertailethan eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia löytääksesi itsellesi sopivimman ja kustannustehokkaimman vaihtoehdon.

Miten löytää halvin kotivakuutus kerrostaloon?

Kun etsit taloudellisesti edullisinta kotivakuutusta kerrostaloasuntoosi, on tärkeää vertailla useiden vakuutusyhtiöiden tarjontaa. Kerrostalon kotivakuutus on välttämätön tavaroidesi suojelemiseksi ja mahdollisten vahinkojen varalta, joten huomioi seuraavat askeleet:

 1. Vertaile vakuutuksia: Käytä vakuutusyhtiöiden verkkosivuilla olevia hintalaskureita selvittääksesi eri yhtiöiden tarjoamien kotivakuutusten hinnat.
 2. Tarkista kattavuus: Selvitä, mitä vakuutus kattaa, onko olemassa erityisiä rajoituksia ja miten korvaus käytännössä toimii vahingon sattuessa.
 3. Mieti omat tarpeesi: Pohdi, mitkä ovat sinulle tärkeitä turvan osa-alueita ja onko sinulla erityisiä arvoesineitä, jotka vaativat lisäturvaa.
 4. Huomioi omavastuu: Matalampi omavastuu voi nostaa vakuutusmaksua, mutta pienentää mahdollisen vahingon kustannuksia sinulle.

Tässä taulukossa on suuntaa-antava esimerkki vakuutuksen kustannuksista:

Vakuutusyhtiö Vuosimaksu (arvio) Omavastuu
Yhtiö A 120€ 150€
Yhtiö B 140€ 100€
Yhtiö C 150€ 200€

Muista, että halvin kotivakuutus ei välttämättä ole paras vaihtoehto sinulle. Tärkeintä on löytää kattavuudeltaan sopiva kotivakuutus, joka tarjoaa parhaan turvan juuri sinun tarpeisiisi kerrostaloasunnossa. Voit valita joustavasti omavastuun suuruuden, kattavuuden ja lisäturvat, jotta vakuutus vastaa yksilöllisiä tarpeitasi.

Miten löytää paras kotivakuutus kerrostaloon?

Kotivakuutus kerrostaloon on olennainen suoja kodillesi ja omaisuudellesi. Vakuutuksen valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten omien tavaroidesi arvo, huoneiston koko ja sijainti, sekä valitsemasi vakuutuksen kattavuus.

Pyydä maksuton tarjous kotivakuutuksesta kerrostaloon Insur.fi -palvelusta

Insur.fi-palvelun avulla voit pyytää maksuttoman vakuutustarjouksen kotivakuutuksesta kerrostaloon.

 • Säästömahdollisuus: Mahdollisuus säästää jopa yli 20% vakuutusmaksuissa.
 • Personoitu palvelu: Saat juuri sinun tarpeisiisi räätälöidyn vakuutustarjouksen.

Muistathan huomioida myös kerrostalosi sijainnin ja rakennuksen ominaisuudet, sillä ne voivat vaikuttaa vakuutuksen hintaan ja ehtoihin. Valitse kotivakuutus harkiten ja valitse paras vaihtoehto suojatakseen kotiasi mahdollisimman kattavasti.

Mitä kerrostalon kotivakuutus kattaa?

Kotivakuutus kerrostaloa varten suojaa omaisuuttasi ja huoneistosi kiinteitä osia monenlaisilta vahingoilta.

Vakuutuksen kattavuus voi vaihdella, mutta yleisesti ottaen se tarjoaa turvaa seuraaviin:

 • Esinevahingot: Kotivakuutus korvaa yleensä kodin irtaimiston, kuten huonekalut ja kodinkoneet, vahingoittumisen tai katoamisen, jopa 000 euroon asti.
 • Rakenteelliset vahingot: Huoneiston osat, kuten seinät ja lattiat, ovat vakuutetut tulipalon, vesivahingon tai vaikkapa putkirikon sattuessa.
 • Vastuuvakuutus: Mikäli aiheutat vahinkoa kolmannelle osapuolelle, kuten vesivahingon alakertaan, kotivakuutus voi kattaa korvauskuluja.
 • Oikeusturvavakuutus: Avustaa oikeudenkäynti- ja asianajokuluissa, jos joudut oikeusriitoihin.

Lisäksi kotivakuutus kattaa henkilökohtaiset tavarasi myös vapaa-ajan toimintojen aikana kodin ulkopuolella.

Tarkistuslista vakuutuksen valintaan

Valitessasi vakuutusta, kiinnitä huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin:

 1. Omakotivakuutuksen laajuus: Vertaile, mitä vakuutus kattaa ja mitä ei.
 2. Omavastuu: Tarkista, kuinka paljon sinun tulee itse maksaa vahingon sattuessa ennen vakuutuskorvausta.
 3. Vakuutusmaksun suuruus: Vakuutuksen hinta voi vaihdella tarjoajan ja valitsemasi turvan mukaan.

Miten haetaan korvauksia kerrostalon kotivakuutuksesta?

Kun tarvitset korvauksia kotivakuutuksestasi kerrostalossa, noudata seuraavia vaiheita:

 1. Ilmoitus vahingosta: Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi mahdollisimman pian vahingon ilmettyä. Käytä yhtiön tarjoamaa sähköistä ilmoituskanavaa tai soita asiakaspalveluun.
 2. Vahinkoilmoituksen täyttäminen:
  • Kerää tarvittavat tiedot: vahingon laatu, aika, paikka ja mahdollinen vahingon aiheuttaja.
  • Liitä mukaan vahinkotodistukset: kuvat, korjausarviot, laskut, jne.
 3. Dokumentointi:
  • Kuvaa vahinko mahdollisimman tarkasti ja säilytä kaikki tositteet.
  • Täytä vahinkoilmoitus huolellisesti ja liitä vaaditut liitteet mukaan.
 4. Lähetä ilmoitus:
  • Toimita täytetty vahinkoilmoitus ja liitteet vakuutusyhtiölle heidän ohjeidensa mukaan.
 5. Käsittely ja päätös:
  • Vakuutusyhtiösi käsittelee korvaushakemuksesi ja tekee päätöksen vakuutusehtojen mukaisesti.
  • Sinun tulee olla valmis täsmentämään tietoja tai toimittamaan lisäselvityksiä pyydettäessä.
 6. Korvauksen vastaanottaminen:
  • Jos korvauspäätös on myönteinen, saat korvauksen yleensä suoraan tilillesi.

Kotivakuutuksen vaihtaminen kesken vakuutuskauden

Jos päätät vaihtaa kotivakuutuksen kesken vakuutuskauden, ensimmäinen askel on tarkistaa nykyisen vakuutussopimuksesi irtisanomisehdot.

Usein vakuutusyhtiöt sallivat vakuutuksen vaihtamisen ilman lisäkuluja. Joskus saattaa kuitenkin olla voimassa irtisanomisaika tai mahdolliset peruutusmaksut.

Tutustu uuden vakuutuksen tarjoajiin ja vertaile heidän ehtojansa. Valitse sellainen kotivakuutus, joka vastaa parhaiten tarpeitasi ja tarjoaa kattavan turvan kerrostaloasumiseen. Varmista seuraavat seikat uudessa vakuutuksessa:

 • Vastuu- ja esinevakuutuksen määrät
 • Mahdolliset lisävakuutukset, kuten lasivakuutus
 • Omavastuuosuuden suuruus

Kun olet löytänyt sopivan vakuutuksen, ota yhteyttä uuteen vakuutusyhtiöösi ja sovi vakuutuksen aloituspäivästä. Huolehdi siitä, ettei vakuutusturvan välillä ole katkosta.

Ota seuraavaksi yhteyttä nykyiseen vakuutusyhtiöösi ja ilmoita halukkuudestasi irtisanoa kotivakuutus. Toimita tarvittavat tiedot ja sopimusehdot mukaisesti.

Vinkki: Muista tarkistaa, miten paljon vakuutuksen vaihtaminen kesken kauden vaikuttaa maksettuihin vakuutusmaksuihin. Joissakin tapauksissa saatat olla oikeutettu palautukseen maksamistasi ennakkomaksuista.

Kotivakuutuksen vaihtaminen muistilista

 • 📑 Tarkista nykyisen vakuutuksen irtisanomisehdot
 • 🔍 Vertaile uusia vakuutustarjouksia
 • ✅ Valitse uusi kotivakuutus sopimuksesi tarpeisiin
 • 🗓 Sopimuksen aloituspäivästä sopiminen uuden yhtiön kanssa
 • 📞 Irtisanomisilmoitus nykyiselle vakuutusyhtiölle

Säästä jopa yli 20% vakuutusmaksuissa

Täytä nopea ja helppo hakemus!

Maksuton hakemus ei sido sinua mihinkään.

Kotivakuutus kerrostaloon - Usein kysytyt kysymykset