Kotivakuutus - Pyydä maksuton kotivakuutustarjous!

Kotivakuutus kannattaa kilpailuttaa. Säästä jopa yli 20% kotivakuutuksen hinnassa.

Parempi vakuutusturva

Parempi vakuutusturva

Maksuton hakemus

Maksuton hakemus

Säästä keskimäärin jopa 20%

Säästöä jopa yli 20%

kotivakuutus

Kotivakuutuksen hinta ja laajuus kannattaa pitää ajan tasalla

Kotivakuutus on tärkeä hankinta suojaamaan kotiasi ja kodin omaisuutta vahinkojen varalta. Se kattaa yleensä niin tulipalon, vesivahingon, murron kuin muutkin äkilliset ja ennalta arvaamattomat tapahtumat. Kotivakuutus kattaa omistus- ja vuokra-asunnot sekä erilaiset vahingot kuten vesivahingot, vandalismi, varkaus, myrskytuhot, tulipalovahingot, vastuuvakuutuksen, oikeusturvavakuutuksen ja identiteettivarkauden. Vakuutuksen laajuus ja kattavuus vaihtelevat eri vakuutusyhtiöiden ja valitsemiesi turvien mukaan. Näin voit räätälöidä vakuutuksen juuri omiin tarpeisiisi sopivaksi, olipa kotisi sitten omakotitalo, kerrostaloasunto tai vaikkapa kesämökki.

Kotivakuutuksen hinta muodostuu vakuutuksen laajuudesta, irtaimiston arvosta sekä muiden valittujen turvien mukaan. Hinnat vaihtelevat myös asuinalueen, asunnon koon ja vakuutusyhtiön mukaan.

On suositeltavaa vertailla eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia kotivakuutuksia ja niiden hintoja löytääksesi sinulle sopivimman ja kustannustehokkaimman vaihtoehdon.

Saat usein räätälöityä kotivakuutuksen hinnan tarpeidesi mukaiseksi, ja laske hinta kätevästi esimerkiksi vakuutusyhtiöiden verkkolaskureilla.

Miksi kotivakuutuksen ostaminen kannattaa?

Kotivakuutus tarjoaa kokonaisvaltaista turvaa kotiisi ja omaisuuteesi. Se ei ainoastaan suojaa kodin irtaimistoa, vaan kattaa myös muun muassa vahingot, jotka ovat tapahtuneet äkillisesti ja ennalta-arvaamattomasti. Vakuutus toimii taloudellisena turvana monenlaisten vahinkojen varalta, kuten tulipalon, vuotovahingon tai murron yllättäessä.

Koti ja vastuuvakuutus ovat osa kotivakuutusta. Kotivakuutus korvaa omaisuusvahinkoja, mutta vastuuvakuutus astuu kuvaan, kun sinun todetaan aiheuttaneen vahingon toiselle osapuolelle. Oikeusturvavakuutus puolestaan auttaa kattamaan oikeudenkäyntikuluja mahdollisissa riitatilanteissa.

Kun sinulla on kotivakuutus, voi olo olla huolettomampi tietäessäsi, että:

 • Tarvitset vakuutuksen suojaksi ikäviltä yllätyksiltä
 • Vakuutuksen myötä saat korvausta nopeasti ja tehokkaasti omille tavaroillesi
 • Turvaa annetaan myös tietyille asiakirjoille ja arvoesineille
 • Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset sisältyvät yleensä peruspakettiin, lisäksi myös tietyille asiakirjoille ja arvoesineille tarjotaan suojaa
 • Korvaa myös usein ulkopuolisten omaisuudelle mahdollisesti aiheuttamasi vahingot

Kotivakuutus tarjoaa lisäsuojaa riita-, rikos- tai hakemusasioissa, tarjoten kattavan turvan oikeudenkäyntikuluille ja mahdollisille vastapuolen kuluille, jotka eivät kuulu oman oikeusturvavakuutuksesi piiriin.

Kotivakuutus on yksi tärkeimmistä vakuutuksistasi, ja sen valitseminen huolellisesti varmistaa, että saat juuri tarpeitasi vastaavan turvan. Vakuutusehtojen ja kattavuuden vertailu verkossa auttaa löytämään parhaan mahdollisen suojan kodillesi ja omaisuudellesi.

Kotivakuutus hinta

Kotivakuutuksen hinta määräytyy useiden tekijöiden perusteella, kuten asunnon sijainti, rakennusvuosi ja valitut turvat. Hintaan vaikuttavat myös asunnon koko ja vakuutuksen laajuus, joten on tärkeää vertailla vaihtoehtoja löytääksesi itsellesi sopivimman ja edullisimman ratkaisun.

Miten löytää halvin kotivakuutus

Halvimman kotivakuutuksen etsiminen alkaa omien tarpeiden määrittelyllä. Vertaile eri vakuuttajien tarjouksia ja huomioi kotivakuutuksen kattavuus—älä tyydy pelkkään hintaan.

Parhaan hinnan saat käyttämällä vertailupalveluja, jotka vertailevat useiden vakuutustoimijoiden hinnat puolestasi. Muista myös, että vakuutustarjous on usein räätälöitävissä, joten voit pyytää suoraan vakuutusasiamieheltä tarjousta, joka vastaa omia tarpeitasi.

Miten löytää paras kotivakuutus

Parhaan kotivakuutuksen valinta riippuu siitä, mitä turvaa tarvitset ja voit valita sopivimman tason itsellesi. Laaja kotivakuutus tarjoaa kattavimman suojan, sisältäen tyypillisesti vastuuvakuutuksen ja laajan irtaimiston turvan.

Tarkastele kriittisesti vakuutuksen ehtoja ja mieti, mitkä riskit haluat kattaa. Käy keskusteluja eri vakuutusyhtiöiden kanssa ja vertaa niiden kotivakuutuksen ehtoja—muista, että myös palvelun laatu on osa vakuutuksen arvoa.

Laajan kotivakuutuksen kattavuus

Laajan kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat moninaiset tekijät, kuten asunnon sijainti ja kunto, sekä valitsemasi itseisvastuu.

Laaja kotivakuutus on suunniteltu tarjoamaan perusteellinen turva kodillesi ja sen irtaimistolle. Vastuuvakuutus kattaa esimerkiksi vahingot, joita saatat tahattomasti aiheuttaa muille.

Vakuutusyhtiöt tarjoavat erilaisia kotivakuutus laaja paketteja, joten vertaile palveluntarjoajien ehdot huolellisesti.

Halutessasi varmistaa, että saat henkilökohtaiseen tilanteeseesi parhaiten sopivan vakuutuksen, käytä Insur.fi-palvelun tarjoamaa mahdollisuutta pyytää maksuton vakuutustarjous. Lisäksi, voit vakuuttaa toisen omistajan tai omaisuuden, varmistaen kattavan suojan kaikille arvoillesi.

Mitä kotivakuutus korvaa?

Kotivakuutus on tärkeä suoja sinulle ja kodillesi. Yleisesti, kotivakuutus korvaa vahinkoja, jotka voivat syntyä äkillisistä ja ennalta-arvaamattomista tapahtumista, kuten tulipalo, vesivahinko tai murto.

Vakuutuksen kattavuus voi vaihdella eri vakuutusyhtiöiden ja sopimusten mukaan, mutta tärkeimmät korvattavat asiat ovat usein:

 • Rakennuksen osat, kuten lattiat ja seinät
 • Koti-irtaimisto, eli kodissa olevat tavarat
 • Henkilökohtaiset tavarat myös matkoilla ja vapaa ajan asunnoissa
 • Vahingot, jotka sinulle aiheutuvat kolmansille osapuolille (koti ja vastuuvakuutus)

Vahingon tulee olla korvattavan vahingon piirissä, mikä tarkoittaa sitä, että sen täytyy olla vakuutusehtojen mukaista.

Jos esimerkiksi pelatessasi palloa vahingossa särkyy naapurin ikkuna, kotivakuutuksella voi korvata aiheuttamasi vahingon. Tämän lisäksi kotivakuutus korvaa myös tavallisesti esimerkiksi:

 • Luonnonilmiöistä aiheutuvat vahingot
 • Oikeusturvan, eli avun oikeudellisissa erimielisyyksissä
 • Vastuuvakuutuksen: jos aiheutat vahinkoa toiselle

Miten kotivakuutuksen korvauksia haetaan?

Kun kohtaat vahinkotilanteen, kotivakuutuksesi tarjoaa taloudellista turvaa. On tärkeää toimia nopeasti vahingon sattuessa ja noudattaa oikeaa prosessia korvauksen saamiseksi.

Vakuutuksen korvausprosessi etenee seuraavasti:

 1. Vahingon sattuessa:
  • Dokumentoi vahinko: Ota valokuvia tai videoita vaurioista.
  • Ilmoita vahingosta välittömästi: Käytä vakuutusyhtiösi tarjoamia kanavia, kuten verkkopalvelua tai puhelinpalvelua.
 2. Korvaushakemuksen täyttäminen:
  • Täytä korvaushakemus huolellisesti.
  • Liitä mukaan kaikki tarvittavat liitteet, kuten kuvat ja mahdolliset laskut.
 3. Hakemuksen käsittely:
  • Vakuutusyhtiö arvioi hakemuksesi ja sen liitteet.
  • Tarvittaessa vakuutusyhtiö voi pyytää lisätietoja.
 4. Päätös korvauksesta:
  • Saat ilmoituksen päätöksestä sähköpostitse tai kirjeitse.
  • Kodin irtaimiston vahinkojen korvaamiseksi tulee selvittää, kuuluvatko ne vakuutuksen piiriin.

Muista: Vakuutus korvaa yleensä äkilliset ja ennalta arvaamattomat vahingot. Vahinkojen varalta on hyvä tarkistaa omat vakuutusehtosi, jotta ymmärrät, mitä vakuutuksesi korvaa ja mitä se ei kata.

Jos vahinko johtuu omasta huolimattomuudestasi, korvauspäätös saattaa olla erilainen. Yleisesti korvattavia vahinkoja ovat esimerkiksi tulipalo, vesivahinko ja varkaus.

Korvausprosessin sujuvuuden kannalta on tärkeää, että toimit nopeasti ja teet korvaushakemuksen heti vahingon ilmettyä. Näin varmistat, että saat tarvittavan tuen vahingon vuoksi.

Kotivakuutuksen vaihtaminen kesken vakuutuskauden

Kun haluat vaihtaa kotivakuutustasi kesken vakuutuskauden, on tärkeää toimia huolellisesti.

Ensimmäisenä tulee tarkastaa nykyisen vakuutussopimuksesi irtisanomisehtoja. Yleensä vakuutuksen voi irtisanoa päättymään vakuutuskauden lopussa, mutta jotkin yhtiöt mahdollistavat myös kesken kauden tapahtuvat muutokset.

Irtisanomisaika: Vakuutuksesta riippuen, voit joutua noudattamaan tiettyä irtisanomisaikaa. Tämä voi olla tyypillisesti yhdestä kahteen kuukautta.

 • Vakuutuskauden katsominen: Tarkista nykyisen vakuutuksen voimassaoloaika ja että uusi vakuutus kattaa siirtymisen aikana.

Kotivakuutuksen siirtäminen voi tarkoittaa, että uusi vakuutusyhtiösi korvaa mahdolliset siirtoviiveen aikaiset vahingot. On kuitenkin tärkeää selvittää ja vertailla etukäteen eri vakuutusten kattavuutta ja ehtoja, jotta uusi kotivakuutuksesi täyttää tarpeesi.

 • Vakuutuksen sisältö: Vertaile vakuutustarjoukset huolellisesti. Tarkista, että uusi kotivakuutus tarjoaa vastaavan tai paremman suojan kuin nykyinen vakuutuksesi.

Jos muutat toiseen osoitteeseen, usein vakuutuksen siirron voi tehdä helposti ilmoittamalla uuden osoitteen vakuutusyhtiölle.

Joissakin tapauksissa vakuutus voi jopa turvata sekä vanhan että uuden kotisi sisällön tietyksi siirtymäajaksi.

 • Yhteys vakuutusyhtiöön: Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja varmista, että kaikki siirtoprosessiin liittyvät seikat tulevat huolella käsitellyiksi.

Säästä jopa yli 20% vakuutusmaksuissa

Täytä nopea ja helppo hakemus!

Maksuton hakemus ei sido sinua mihinkään.

Kotivakuutus - Usein kysytyt kysymykset