Asuntovaunun vakuutus - Kilpailuta hinta

Asuntovaunun vakuutus kannattaa kilpailuttaa. Asuntovaunun vakuutuksen kilpailutus onnistuu muutamassa minuutissa.

Parempi vakuutusturva

Parempi vakuutusturva

Maksuton hakemus

Maksuton hakemus

Säästä keskimäärin jopa 20%

Säästöä jopa yli 20%

asuntovaunun vakuutus

Asuntovaunun vakuutus

Asuntovaunun vakuutus on tärkeä harkinta matkailuvaunun omistajalle. Asuntovaunun vakuutus tarjoaa taloudellisen turvan yllättävien vahinkojen tai varkauden varalta.

Kun valitsette oikeanlaisen vakuutuksen, kannattaa muistaa, että monet tekijät vaikuttavat vakuutuksen tarpeellisuuteen ja laajuuteen, kuten asuntovaununne säilytyspaikka ja käyttötavat.

Vakuutus voi kattaa sekä liikennevakuutuksen pakolliset osat että kattavamman vapaaehtoisen vakuutuksen. Asuntovaunun vakuutuksesta keskusteltaessa on tärkeää huomioida, että vakuutuksen hinta ja kattavuus voivat vaihdella suuresti asuntovaunun yksityiskohtien ja tarvittavan suojan laajuuden mukaan, mahdollistaen vakuutuksen räätälöinnin yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Liikennevakuutus on pakollinen kaikille tieliikenteessä käytettäville ajoneuvoille Suomessa ja se kattaa onnettomuuden aiheuttaman henkilövahingon sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahingon.

Vapaaehtoinen vakuutus on suositeltava, sillä se tarjoaa laajemman suojan esimerkiksi parkissa ollessa, varkauden yhteydessä tai luonnonilmiöistä johtuvien vahinkojen varalta. Kattavassa asuntovaunuvakuutuksessa sisältyy usein myös lisäsuojia, kuten Lunastusturva, joka korvaa tietyissä ehdoin määritellyt vahingot.

Riskit, kuten sään aiheuttamat vahingot tai ilkivalta, ovat mahdollisia myös silloin kun asuntovaunua ei aktiivisesti käytetä.

Tämän vuoksi monet omistajat pitävät vakuutuksen voimassa ympäri vuoden varmistaakseen suojan kaikkina aikoina.

Miksi asuntovaunun vakuutuksen ottaminen kannattaa?

Asuntovaunun hankkiminen on merkittävä investointi, ja vakuutuksen ottaminen suojaa tätä investointiasi.

Vakuutuksen tarkoitus on turvata sinut ja omaisuutesi yllättävien vahinkojen varalta.

Taloudellisten menetysten riski pienenee, kun sinulla on voimassaoleva vakuutus.

 • Turvaa omaisuudellesi: Vakuutus suojaa asuntovaunuasi varkauden, tulipalon, luonnonilmiöiden, liikenneonnettomuuksien varalta sekä kattaa aiheutuneet vahingot, kuten kolarista, vandalismista, varkaudesta ja muista vastaavista tapahtumista johtuvat vahingot, mukaan lukien korvaukset lunastus tapauksessa.
 • Liikenteessä sattuvat vahingot: Liikennevakuutus on pakollinen kaikille tieliikenteessä käytettäville ajoneuvoille, mutta tämä ei välttämättä kata kaikkia vahinkotilanteita. Kattavampi vakuutus antaa paremman turvan.
 • Henkilökohtainen vastuu: Mikäli asuntovaunu vahingoittaa kolmansia osapuolia, vastuuvakuutus kattaa mahdolliset korvaukset.

Vakuutuksia vertailemalla varmistat, että saat tarpeitasi vastaavan suojan kilpailukykyiseen hintaan.

Ottaessasi vakuutuksen huomioi seuraavat seikat:

 1. Vakuutuksen kattavuus: Valitse kattavuus, joka vastaa käyttöäsi ja tarpeitasi.
 2. Omavastuun suuruus: Omavastuulla on vaikutusta vakuutuksen hintaan ja korvausten määrään.
 3. Bonukset ja alennukset: Monet vakuutusyhtiöt tarjoavat bonuksia pitkäaikaisille asiakkailleen tai alennuksia lisäpalveluista.

Mitä asuntovaunun vakuutus korvaa?

Asuntovaunun vakuutus, kuten mikä tahansa vakuutus, tarjoaa taloudellista turvaa yllättävissä tilanteissa.

Vakuutus korvaa monia eri tilanteita, joissa asuntovaunu voi kärsiä vahinkoja. Se kattaa yleisesti:

 • Liikenneonnettomuudet: Jos joudut osalliseksi liikenneonnettomuuteen, vakuutuksestasi riippuen korvauksia saatetaan maksaa vahingoista, jotka ovat tapahtuneet onnettomuuden seurauksena.
 • Luonnonilmiöt: Myrsky, salamanisku tai muut luonnonvoimien aiheuttamat vahingot voivat kuulua korvausten piiriin.
 • Varkaus tai ilkivalta: Jos asuntovaunu varastetaan tai siihen kohdistuu ilkivaltaa, vakuutus korvaa myös näistä syntyneet vahingot, kunhan asianmukaiset toimenpiteet on tehty ja ilmoitus poliisille on annettu.

Vakuutusehdot kannattaa tarkistaa huolella, jotta ymmärrät, mitä vahinkoja vakuutuksen piiriin kuuluu ja mitä vakuutus kattaa.

Lisäksi, mahdollisten vahinkojen sattuessa, muista toimia vakuutusyhtiön ohjeistusten mukaisesti rikos- ja hakemusasioissa, kun haet korvausta vakuutuksesta.

Laadi korvaushakemus ja kerää tarvittavat asiakirjat aiheutuneista vahingoista:

 1. Vahinkoilmoitus
 2. Poliisiraportti varkauden tai rikoksen tapauksessa
 3. Korjaamoarvio tai -lasku vaurioiden osalta

Varmista myös, että tiedät, mikä on vakuutuksesi omavastuuosuus, sillä se vaikuttaa korvauksiin.

Muista, että vapaaehtoiset kaskovakuutukset tarjoavat laajemman turvan kuin pelkkä lakisääteinen liikennevakuutus.

Miten matkailuvaunun vakuutuskorvauksia haetaan?

Kun asuntovaunullesi sattuu vahinko, toimi seuraavasti vakuutuskorvauksen hakemiseksi:

 1. Ilmoita vahingosta
  Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi mahdollisimman pian. Vahinkoilmoituksen voit tehdä usein puhelimitse, yhtiön verkkopalvelun kautta tai käymällä toimistossa.
 2. Täytä vahinkoilmoitus
  Vakuutusyhtiö antaa ohjeet vahinkoilmoituksen täyttämiseen. Ilmoituksessa kysytään tavallisesti asuntovaunun rekisteritiedot, vahingon laatu ja yksityiskohtainen kuvaus tapahtumista.
 3. Liitä tarvittavat asiakirjat
 • Valokuvat vahingoista
 • Todistajien yhteystiedot
 • Poliisiraportti, jos sellainen on laadittu
 1. Lähetä ilmoitus vakuutusyhtiöllesi
  Toimita kaikki tarvittavat tiedot ja dokumentit yhtiölle määräajassa. Seuraa yhtiön antamia ohjeita dokumenttien toimittamisessa.
 2. Arviointi ja käsittely
  Vakuutusyhtiösi arvioi vahinkotapahtuman ja selvittää korvausten määrän. Oikeus korvaukseen ja korvattavan summan määräytyvät vakuutusehtojen perusteella.
 3. Korvauksen maksaminen
  Kun korvauspäätös on tehty, vakuutusyhtiö ilmoittaa sinulle päätöksestä ja siitä, miten korvaus maksetaan. Korvaus voidaan maksaa joko sinulle suoraan tai korjaamolle, joka on suorittanut asuntovaunun korjauksen.

Muista, että vakuutusehdot vaihtelevat, joten tarkista oma vakuutuksesi ja sen ehdot ennen korvauksen hakemista.

Asuinpaikasta riippuen, on tärkeää olla yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön saadakseen tarkan tiedon menettelytavoista. Lisäksi, oikeusturvavakuutus kattaa tarpeelliset ja kohtuulliset oikeudenkäyntikulut liittyvissä riita-asioissa, jotka liittyvät asuntovaunun omistamiseen, hallintaan tai käyttöön.

Asuntovaunun vakuutuksen vaihtaminen kesken vakuutuskauden

Kesken vakuutuskauden asuntovaunun vakuutuksen vaihtaminen on mahdollista, ja se voi tuoda merkittäviä säästöjä. Seuraavaksi kerromme, miten voit kilpailuttaa vakuutuksen ja valita juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Kilpailuta asuntovaunun vakuutus Insur.fi -palvelun avulla ja säästä

Insur.fi on palvelu, jonka avulla voit helposti kilpailuttaa nykyisen vakuutuksesi asuntovaunullesi.

Voit aloittaa kilpailuttamisen näin:

 1. Siirry Insur.fi -palveluun.
 2. Täytä tarvittavat tiedot asuntovaunustasi.
 3. Vertaile vakuutustarjousta huolella.

Vakuutuksesi kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, mutta antaa arvokasta tietoa vakuutuksen hinnasta ja kattavuudesta.

Jos löydät paremman tarjouksen, voit vaihtaa vakuutusta kesken vakuutuskauden seuraavasti:

 • Hyväksy saamasi parempi vakuutustarjous. vakuutusyhtiön edustaja hoitaa yleensä vanhan vakuutuksen irtisanomisen puolestasi tai antaa sinulle ohjeet irtisanomiseen.
 • Lue uuden vakuutussopimuksen ehdot huolellisesti ja varmista, että se vastaa tarpeitasi.
 • Tee uusi vakuutussopimus ja huolehdi, että vakuutusturva on jatkuvasti voimassa.

Muista, että vakuutusyhtiöt voivat veloittaa mahdollisen kesken kausi tapahtuvan irtisanomisen yhteydessä kuluja, vaikkakin tämä on erittäin harvinaista.

Näin ollen, varmista aina irtisanomisehtojen yksityiskohdat ja potentiaaliset kustannukset ennen vakuutuksen vaihtamista.

Mitä vakuutuksia matkailuvaunulle tarvitaan

Kun omistat matkailuvaunun, on tärkeää huolehtia tarvittavista vakuutuksista.

Liikennevakuutus on lain mukaan pakollinen kaikille tieliikenteessä käytettäville ajoneuvoille, myös matkailuvaunulle. Tämä vakuutus kattaa henkilövahingot ja tietyt omaisuusvahingot, jotka aiheutuvat kolmansille osapuolille liikenteessä sattuneissa onnettomuuksissa.

Sen lisäksi voit ottaa asuntovaunun kaskovakuutuksen, joka on vapaaehtoinen mutta tarjoaa kattavampaa suojaa. Kaskovakuutus voi korvata vahinkoja, jotka johtuvat esimerkiksi ilkivallasta, varkaudesta tai luonnonilmiöistä. Kaskovakuutukset jaetaan yleensä osakaskoon ja täyskaskoon, joista jälkimmäinen tarjoaa laajimman turvan. On tärkeää muistaa, että varkausvahinkojen korvaaminen edellyttää usein, että matkailuvaunu on pidettävä lukittuna tai lukitussa tilassa, mikä korostaa turvalukkojen ja muiden turvatoimien merkitystä.

Vakuutusvaihtoehdot:

 • Liikennevakuutus: Lakisääteinen ja korvaa kolmansille aiheutuneita vahinkoja.
 • Osakasko: Kattaa esimerkiksi palo-, varkaus- ja lasivahingot.
 • Laaja kaskovakuutus: Tarjoaa osakaskon suojan lisäksi korvauksen mm. kolarivahingoille.

Valitessasi vakuutuksen, vertaile eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia vakuutuksia ja niiden ehtoja.

Huomioi erityisesti, mitä korvauksia kukin vakuutus sisältää ja mitkä ovat vakuutuksen omavastuut. Tämä auttaa sinua valitsemaan juuri sinun tarpeitasi vastaavan turvan matkailuvaunullesi.

Miten löytää halvin asuntovaunun vakuutus

Kun etsit halvinta asuntovaunun vakuutusta, on tärkeää aloittaa vertailemalla eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia hintoja ja kattavuuksia.

Asuntovaunun vakuutuksen hinta voi vaihdella paljonkin yhtiöiden välillä, joten käytä aikaa eri vaihtoehtojen tutkimiseen.

Aloita keräämällä tarjouksia useilta vakuutusyhtiöiltä.

Voit tehdä tämän helposti käyttämällä verkossa olevia vakuutuslaskureita, jotka tarjoavat hinta-arvion muutaman perustiedon perusteella.

Vertailulistasi voisi näyttää tältä:

Vakuutusyhtiö Vuosittainen hinta
Yhtiö A 200€
Yhtiö B 220€
Yhtiö C 250€

Huomioi, että pelkkä hinta ei kerro kaikkea.

Vakuutusehdoissa ja turvatasossa on eroja, joten varmista, että valitset vakuutuksen, joka tarjoaa tarpeeksi suojaa omiin tarpeisiisi.

Muista myös, että paljonko maksaa asuntovaunun vakuutus voi riippua asuntovaunusi ominaisuuksista, kuten sen iästä ja varustetasosta.

Pidemmän päälle, valitsemalla sopivan omavastuun ja tarkistamalla vakuutuksesi ehdot säännöllisesti, voit pitää kustannukset kurissa.

Ota selvää mahdollisista alennuksista.

Monet vakuutusyhtiöt tarjoavat alennuksia esimerkiksi turvalaitteiden, kuten hälyttimien tai seurantalaitteiden asentamisesta.

Myös mahdollisuus kerätä bonuksia voi pienentää vakuutusmaksuja ajan myötä.

Asuntovaunun vakuutukseen liittyviä termejä

Kun hankitte asuntovaunun vakuutuksen, on tärkeää ymmärtää vakuutukseen liittyvät termit. Tässä luettelossa selitetään keskeisiä käsitteitä, joita kohtaatte usein vakuutusta valitessanne.

 • Asuntovaunu: Käytännössä liikuteltava asumisyksikkö, jonka voitte vakuuttaa.
 • Ajoneuvon vakuutus: Tarkoittaa vakuutusta, joka korvaa ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja, esimerkiksi asuntovaunun.
 • Varkaus: Asuntovaunun varkausvakuutus kattaa varkaustapaukset, mikäli asuntovaununne varastetaan.
 • Palo: Vakuutus, joka suojaa asuntovaunuanne tulipalossa syntyviltä vahingoilta.
 • Osakasko: Osittainen kaskovakuutus eli kattaa tietyt, etukäteen määrätyt vahingot asuntovaunulle.
 • Suoraan: Jos saatte vahinkoja, vakuutusyhtiö korvaa ne usein suoraan ilman välivaiheita.
 • Aina: Vakuutusehdot määräävät, missä tilanteissa vakuutus on voimassa ja mitkä kaikki vahingot kattaa.

Vakuutukseen kuuluvat olennaiset tiedot:

Termi Selitys
Eli Käytetään korvaustilanteissa selventämään vakuutuksen korvauskäytäntöjä.
Vahinkoja Tapahtumat, joista vakuutus saattaa korvata rahallisesti.
Esimerkiksi Käytetään kuvaamaan tyypillisiä vakuutustapauksia.

Muistakaa tarkistaa asuntovaunun vakuutuksenne tarkat ehdot. Näin tiedätte, mitä se kattaa ja missä tilanteissa.

 

Kaikki ajoneuvovakuutukset

Pyydä vakuutustarjous valitsemistasi ajoneuvovakuutuksista. Voit myös tutustua saatavilla oleviin ajoneuvovakuutuksiin alhaalta.

autovakuutus

Autovakuutus

kuorma-auton vakuutus

Kuorma-auton vakuutus

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus

Matkailuauton vakuutus

Matkailuauton vakuutus

Mönkijän vakuutus

Mönkijän vakuutus

moottorikelkka vakuutus

Moottorikelkan vakuutus

moottoripyörävakuutus

Moottoripyörävakuutus

mopon vakuutus

Mopon vakuutus

museoauto vakuutus

Museoauton vakuutus

Pakettiauton vakuutus

Pakettiauton vakuutus

peräkärryn vakuutus

Peräkärryn vakuutus

Sähköauton vakuutus

Sähköauton vakuutus

traktorimönkijä vakuutus

Traktorimönkijän vakuutus

Traktorin vakuutus

Traktorin vakuutus

venevakuutus

Venevakuutus

Säästä jopa yli 20% vakuutusmaksuissa

Täytä nopea ja helppo hakemus!

Maksuton hakemus ei sido sinua mihinkään.

Asuntovaunun vakuutus - Usein kysytyt kysymykset