Henkivakuutus - Vakuutus kuoleman varalle

Henkivakuutus korvaa yllättävän poismenon kohdatessa. Pyydä maksuton tarjous henkivakuutuksesta.

Parempi vakuutusturva

Parempi vakuutusturva

Maksuton hakemus

Maksuton hakemus

Säästä keskimäärin jopa 20%

Säästöä jopa yli 20%

henkivakuutus

Henkivakuutus

Henkivakuutus on vakuutustuote, joka tarjoaa taloudellista turvaa omaisille vakuutetun henkilön kuolemantapauksessa. Se on tärkeä osa perheen taloudellista suunnittelua.

Sitä suositellaan etenkin niille, jotka huolehtivat perheen elatuksesta tai joilla on velvoitteita, kuten lainojen maksuja.

Henkivakuutuksen avulla voit varmistaa, että rakkaimpasi saavat taloudellista tukea vaikeina aikoina. Valitsemalla sopivan henkivakuutuksen korvaussumman voit helpottaa läheistesi taloudellista taakkaa poismenosi jälkeen.

Ymmärtääksesi mikä on henkivakuutus ja miten se toimii, on tärkeää tietää, että henkivakuutus on saatavilla kenelle tahansa. Se kattaa sekä odottamattoman että sairauden aiheuttaman kuoleman.

Vakuutussopimuksessa määritellään vakuutussumma, joka maksetaan edunsaajille vakuutetun kuoleman sattuessa.

Voit määrittää edunsaajat itse, ja tässä suhteessa henkivakuutus voidaan nähdä keinona turvata perheen tai muiden läheisten taloudellinen tulevaisuus.

Miksi henkivakuutuksen ostaminen kannattaa?

Henkivakuutus tarjoaa taloudellista turvaa ja mielenrauhaa yllättävissä tilanteissa. Sen tarkoituksena on varmistaa, että sinun ja läheistesi taloudelliset tarpeet ovat turvatut, mikäli sinulle sattuisi jotain odottamatonta.

Henkivakuutuksen edut:

 • Taloudellinen suoja: Kuolemantapauksessa henkivakuutus tarjoaa korvauksen, joka turvaa läheistesi taloudellisen tulevaisuuden ja auttaa perhettäsi selviytymään arjen menetyksistä ilman suuria taloudellisia huolia.
 • Velkojen kattaminen: Jos sinulla on esimerkiksi asuntolainaa, henkivakuutuksesta maksettava summa voi auttaa perhettäsi pitämään kotinsa.
 • Kustannusten peittäminen: Vakuutus voi kattaa hautauskulut ja mahdollisen perintöveron, vähentäen taloudellista taakkaa läheisiltäsi.

Henkivakuutuksen ehdot:

Ostettaessa henkivakuutusta, on tärkeää huomioida seuraavat seikat:

 • Vakuutusmäärä: Valitse korvaussumma, joka maksetaan edunsaajille vakuutetun kuoleman sattuessa.
 • Vakuutuksen voimassaolo: Tarkista, kuinka kauan vakuutus on voimassa, ja millaisissa olosuhteissa se on voimassaoleva.
 • Ehdot ja rajoitukset: Lue pieni printti selvittääksesi mitkä ovat mahdolliset poissulkemiset tai rajoitukset.

Hankkimalla henkivakuutuksen nuorena voit usein saada edullisemman vakuutusmaksun, sillä terveysriskit ovat yleisesti alhaisemmat.

Viime kädessä henkivakuutus on investointi omaan ja läheistesi tulevaisuuteen, tarjoten turvaverkon yllättäviin tapahtumiin.

Vakuutuksen valinnassa on tärkeää keskustella asiantuntijan kanssa omiin tarpeisiisi parhaiten soveltuvasta ratkaisusta. Pyydä maksuton tarjous henkivakuutuksesta palvelumme avulla ja saat vakuutustarjouksen sekä lisätietoja henkivakuutuksesta sinulle sopivimman vakuutusyhtiön vakuutusasiamieheltä.

Henkivakuutuksen hinta

Henkivakuutuksen hinta vaihtelee useiden tekijöiden mukaan, kuten iän ja vakuutuksen suuruuden perusteella.

On tärkeää, että ymmärrätte nämä muuttujat löytääksenne kustannustehokkaimman vaihtoehdon. ’Henkivakuutus maksaa’ viittaa näihin eri tekijöihin, jotka vaikuttavat henkivakuutuksen kustannuksiin.

Miten löytää halvin henkivakuutus?

Edullisen henkivakuutuksen löytäminen edellyttää tarjousten vertailua ja oman elämäntilanteenne huomioon ottamista. Laske henkivakuutuksen hinta ensimmäisenä askeleena löytääksesi edullisen vaihtoehdon.

Henkivakuutuksen hinnat määräytyvät henkilökohtaisten tekijöiden, kuten iän, terveydentilan ja halutun vakuutuskorvauksen määrän perusteella.

Aloittakaa henkivakuutuksen hintavertailu tutkimalla eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia vakuutuksia ja niiden hintoja.

On suositeltavaa pyytää henkilökohtaisia tarjouksia useammalta vakuutusyhtiöltä, sillä näin saatte kattavan kuvan markkinoiden henkivakuutushinnoista.

Tämän pohjalta voitte rakentaa käsityksen siitä, mikä olisi teidän tarpeitanne vastaava edullinen henkivakuutus.

Miten löytää paras henkivakuutus?

Valittaessa henkivakuutusta, on tärkeää arvioida omat tarpeesi ja elämäntilanteesi huolellisesti.

Paras henkivakuutus ei ole yhdellekään henkilölle sama, vaan se riippuu yksilöllisistä tekijöistä kuten iästä, terveydentilasta, taloudellisesta tilanteesta ja mahdollisista riippuvaisista.

Vinkkejä parhaan henkivakuutuksen valintaan:

 • Voit valita eri vakuutuksia: Katso vakuutusten kattavuus, vertaile hintoja ja valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva vaihtoehto.
 • Arvioi kattavuuden laajuus: Mieti, tarvitsetko termivakuutuksen vai koko elämän vakuutuksen.
 • Tutki vakuutusyhtiön mainetta ja asiakaspalvelua: Valitse vakuutusyhtiö, joka on tunnettu hyvästä asiakaspalvelusta ja luotettavuudesta.
 • Pyydä maksuton tarjous Insur.fi -palvelumme avulla: Saat maksuttoman tarjouksen henkivakuutuksesta vakuutusasiamieheltä.
Tekijä Selitys
Vakuutusmäärä Määrä, jonka perheesi tai edunsaajat saavat kuolemantapauksessa.
Maksuaika Ajanjakso, jolloin maksat vakuutusmaksuja.
Vakuutuksen voimassaolo Kuinka kauan vakuutus kattaa.

Ota huomioon:

 • Tarkista erityisehdot: Joissakin vakuutuksissa voi olla rajoituksia esimerkiksi kuolemantapauksen syyn suhteen.
 • Mieti mahdollisia elämäntilanteen muutoksia: Elämäntilanteesi muuttuessa (esimerkiksi lapsen syntymä, asunnon ostaminen) vakuutustarpeesi saattavat myös muuttua.

Mitä henkivakuutus korvaa?

Henkivakuutus on suunniteltu turvaamaan taloudellisesti lähimmäisiäsi mahdollisen kuolemantapauksen sattuessa.

Kattavat vakuutussummat, kuten 200 000 euroa, ovat olennaisia tarjotakseen riittävän taloudellisen tuen edunsaajille.

Korvaussumma on se summa, jonka vakuutuksen edunsaajat, yleensä perheenjäsenet tai muut nimeämäsi henkilöt, saavat kuolemantapauksessasi.

Määrität itse henkivakuutussopimuksessa korvaussumman, joka voi vaihdella sopimuksen ehtojen mukaan.

Usein, mitä suurempi korvaussumma, sitä korkeampi on myös henkivakuutuksen hinta.

On tärkeää valita korvaussumma, joka vastaa tulevaisuuden taloudellisia tarpeita, kuten lainojen maksua tai päivittäisen elämisen kustannuksia.

Eri henkivakuutusvaihtoehdot tarjoavat eri hintaisia ratkaisuja, ja on mahdollista löytää edullinen henkivakuutus sopimaan budjettiisi.

 • Valitse korvaussumma: Arvioi tarvittava summa, joka kattaa taloudelliset velvoitteesi ja turvaa perheesi toimeentulon.
 • Maksa vakuutusmaksut: Maksamalla säännöllisiä vakuutusmaksuja pidät vakuutuksen voimassa.
 • Korvaus maksetaan nopeasti: Kuolemantapauksessa vakuutuksesta maksettava summa siirretään edunsaajille yleensä nopeasti ja suoraviivaisesti.

Mitä henkivakuutus korvaa?

Henkivakuutus on suunniteltu tarjoamaan taloudellista suojaa valitsemillesi edunsaajille, mikäli menetät henkesi.

Vakuutuksen tärkein hyöty on kuoleman johdosta maksettava korvaussumma, jonka avulla pyritään turvaamaan omaistesi toimeentulo äkillisessäkin tilanteessa.

Korvaussumman määrä määritellään henkivakuutusta ottaessa. Tämän summan suuruus riippuu vakuutetun valinnasta ja se voi olla muokattavissa myöhemmin henkivakuutuksen ehtojen mukaisesti.

Summa määritetään usein tarpeen, perheen koon ja taloudellisen vastuun perusteella.

Korvaussumma maksetaan valitsemillesi edunsaajille; he voivat olla esimerkiksi puolisosi, lapsesi tai muut läheisesi. Edunsaajan määrittely on henkilökohtainen valinta ja muutettavissa tarvittaessa. Henkivakuutuksen kautta:

 • Tarjoat taloudellista turvaa omaisillesi.
 • Autat heitä selviytymään mahdollisista menoista, kuten hautajaiskuluista.
 • Mahdollistat taloudellisen avun lastesi koulutuksen tai asuntolainan maksuun.

Vakuutuksen käyttötarkoitus on ennen kaikkea huolehtia, että omaistesi elintaso säilyy muuttumattomana, vaikkapa menetystäsi aiheutuisi odottamattomia kustannuksia. Henkivakuutus on näin ollen tärkeä osa perheen taloussuunnittelua. Lisäksi jotkut henkivakuutukset tarjoavat kattavuutta vakavan sairauden varalta, tarjoten lisäturvaa.

Miten henkivakuutuksen vakuutuskorvauksia haetaan?

Henkivakuutuksen vakuutuskorvauksen hakeminen on selkeä prosessi, joka vaatii vain joitain muodollisuuksia. Prosessin vaiheet on kuvattu alla.

Vaihe 1: Ilmoita kuolemasta

Kun henkivakuutettu henkilö menehtyy, on tärkeää ilmoittaa kuolemasta vakuutusyhtiöön niin nopeasti kuin mahdollista. Yleensä yhtiöön tulee ottaa yhteyttä puhelimitse tai lähettämällä sähköpostia, ja joissakin tapauksissa täytetään kuolemanilmoituslomake.

Vaihe 2: Dokumenttien toimittaminen

Sinun tulee toimittaa vakuutusyhtiölle tarvittavat dokumentit, kuten:

 • Vakuutetun kuolintodistus
 • Vakuutussopimus
 • Edunsaajan henkilöllisyystodistus

Vaihe 3: Korvaushakemuksen täyttäminen

Täytä vakuutuskorvaushakemus huolellisesti. Hakemukseen tulee sisällyttää kaikki vaadittavat tiedot vakuutetusta ja edunsaajasta.

Vaihe 4: Hakemuksen lähettäminen

Lähetä täytetty hakemus ja kaikki vaaditut liitteet vakuutusyhtiölle. Tarkista yhtiön menettelytapa, jos voit tehdä tämän sähköisesti tai postitse.

Vaihe 5: Vakuutuskorvauksen käsittely

Kun vakuutusyhtiö on vastaanottanut hakemuksesi, he tarkistavat sen ja dokumentit. Tämän jälkeen yhtiö tekee päätöksen korvauksesta ja ilmoittaa sinulle päätöksestään.

Vaihe 6: Korvauksen maksaminen

Hyväksytyn korvauspäätöksen jälkeen vakuutuskorvaus maksetaan yleensä sovitulla tavalla ja aikataululla. Yhteisissä elämävakuutuksissa, kuten Pariturvassa, molemmilla vakuutetuilla on omat edunsaajansa, varmistaen että kunkin vakuutetun taloudelliset edut ovat suojattu. Tämä tarkoittaa, että vakuutetuilla on omat edunsaajansa, mikä on keskeinen ominaisuus yhteisissä elämävakuutuspoliiseissa, mahdollistaen räätälöidyt edunsaajamääräykset.

Henkivakuutuksen vaihtaminen kesken vakuutuskauden

Kun haluat vaihtaa henkivakuutustasi kesken vakuutuskauden, on tärkeää toimia huolellisesti. Ensimmäisenä sinun tulee tarkistaa nykyisen vakuutuksesi ehdot. Irtisanomisaika on erityisen merkittävä, sillä se vaikuttaa siihen, milloin uusi vakuutus tulee voimaan.

Vaihtamisen vaiheet:

 1. Irtisanominen:
  • Tarkasta irtisanomisaika vakuutuskirjasta tai ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöön.
  • Ilmoita irtisanomisesta kirjallisesti vakuutusyhtiöön.
 2. Uuden vakuutuksen valitseminen:
  • Vertaile eri yhtiöiden vakuutustarjouksia.
  • Huomioi uuden vakuutuksen kattavuus ja ehdot.
 3. Siirtymävaihe:
  • Varmista, ettei vakuutussuojassa ole katkoksia.
  • Tee uusi vakuutussopimus ennen vanhan vakuutuksen päättymistä.

Yleisiä huomioonotettavia seikkoja:

 • Uuden vakuutuksen terveysselvitys voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan ja saatavuuteen.
 • Kesken vakuutuskauden vaihtaminen voi johtaa vakuutusmaksujen muutoksiin.
 • Tarkasta mahdolliset irtisanomismaksut tai bonukset, jotka saatat menettää vaihdon yhteydessä.

Henkivakuutuksen verotus

Kun puhutaan henkivakuutuksesta, on tärkeää ymmärtää, miten henkivakuutuskorvauksia verotetaan.

Henkivakuutuksen verotus voi vaihdella tilanteesta riippuen, mutta on olemassa yleisiä periaatteita, joiden mukaan verotus toimii.

Henkivakuutuskorvauksen verotus määräytyy sen perusteella, kenelle korvaus maksetaan.

Jos korvaus maksetaan edunsaajille, jotka eivät ole verovelvollisen perillisiä, korvaus on näille edunsaajille veronalaista tuloa pääomatulona.

Verotusprosentti määräytyy pääomatulojen veroprosentin mukaisesti, joka vuonna 2024 on suurempi kuin 30%.

Toisaalta, kun henkivakuutuskorvaus maksetaan perintöveron alaiselle perilliselle, se voidaan lukea osaksi perintöä ja siihen sovelletaan perintöverotuksen sääntöjä.

Henkivakuutus perintövero käsitellään siis osana perinnönjakoa.

Alla on yhteenveto siitä, kuinka henkivakuutuksesta saatua korvausta verotetaan:

 • Edunsaajana ei-perillinen: Maksetaan pääomatulovero korvauksesta.
 • Edunsaajana perillinen: Korvaus luetaan osaksi perintöä ja siihen sovelletaan perintöverotusta.

Henkivakuutus voi tarjota finanssista turvaa läheisillesi. Jos henkivakuutus on osa verotettavaa tuloasi tai perintöäsi, kannattaa sinun tai perillistesi keskustella asiasta veroasiantuntijan kanssa.

Näin varmistetaan, että kaikki verotuskäytännöt ymmärretään oikein, ja että suunnittelu tehdään veroseuraamukset huomioiden.

Kaikki terveysvakuutukset

Pyydä vakuutustarjous valitsemistasi terveysvakuutuksista. Voit myös tutustua saatavilla oleviin terveysvakuutuksiin alhaalta.

lapsivakuutus - vakuutus lapselle

Lapsivakuutus

pariturva

Pariturva

sairauskuluvakuutus

Sairauskuluvakuutus

tapaturmavakuutus

Tapaturmavakuutus

työkyvyttömyysvakuutus

Työkyvyttömyysvakuutus

työttömyysvakuutus

Työttömyysvakuutus

vakavan sairauden turva

Vakavan sairauden turva

vauvavakuutus - syntymattömän lapsen vakuutus

Vauvavakuutus

Säästä jopa yli 20% vakuutusmaksuissa

Täytä nopea ja helppo hakemus!

Maksuton hakemus ei sido sinua mihinkään.

Henkivakuutus - Usein kysytyt kysymykset